Lofoten dag 45 Blogg 43

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 6 Jul 2017 19:31

Da har vi kåret vinneren av den beste restauranten vi har besøkt på turen så langt. Ikke at vi har spist så mye ute fordi det har vært inne, men vi synes faktisk at maten om bord har vært bedre (les fersk fisk). Men nå har vi nettopp spist et nydelig måltid på Håholmen, Ragnar Thorstvedts sted. Nydelig mat og nydelig servitør (kanskje ikke så saklig, men sant). 5 stjerner fra oss. Havnen er også veldig god selv om det er ganske grunt, men det går greit om man ligger ytterst på den ytterste brygga. Det skader heller ikke at solen skinner og det at det er en liten passelig bris.

 

Vi bestemte oss i dag tidlig for å forlate vakre Veidholmen og komme oss nærmere fastlandet og kastet loss og satte fulle seil ut på storhavet igjen. Lite vind (og lite bølger) så Jonas måtte hjelpe til litt i begynnelsen. Utrolig lite liv på havet. Vi så en fiskebåt og når vi kom inn mot fastlandet, en seilbåt. En Bavaria igjen. Skippern gikk ut av dvalemodus og inn i «alt kan skje modus» og det var godt. Bavariagubben hadde ikke kommet lenger enn til A på båtlivets ABC og kunne ikke regler for vikeplikt men siden de var Franske og Frankrike lager mye god vin og Foi Gras, styrte vi høflig unna og de vinket svært entusiastisk og virket veldig fornøyde. Kanskje de hadde kost seg med litt Franske godsaker til lunsj som «Froggene» ofte gjør.

 

Håholmen er et fantastisk sted. Bildene får tale for seg. Masser av kultur og historie og en liten båtlast med Koreanere som tok en haug med bilder med havet som bakgrunn. Det virket ikke som de var nevneverdig bekymret for kranglingen mellom Trumpern og Nord-Korea angående testing av store kinaputter. Det er egentlig få som bekymrer seg for det her oppe. Hvilken agn som passer best for kveitelina er et mye mere viktig og engasjerende tema.

 

I skrivende stund sitter vi i puben. Det har de nemlig også her. Den er innredet som en sjøbod med genuine gamle sjøsaker som jeg godt kunne tenkt å ta med meg til Snarøya men lommene er for små og samvittigheten for stor så det får bli med ideene og misunnelsen. Flott å se at Ragnar tydeligvis har klart å skape god stemning og god butikk her oppe. Herlig med slike ildsjeler.

 

Hva morgendagen kommer til å bringe vites ikke, men det blir vel ut i Hustadvika for tredje dag på rad så vi får håpe at alle gode ting er tre og at vi får en grei seilevind (uten for store bølger av hensyn til Svensken om bord (les Katarina)) selv om vi nok må regne med regn. Det er imidlertid fint å få vasket seiledressen også. Det er litt fiskeslo på den, så planen er å gni den inn med flytende Blenda Power etter den første skuren og så la naturen fikse resten med hjelp av en liten regndans slik at det skummer.  

 

Kanskje jeg skulle prøve litt tøy mykner eller skyllemiddel også om det regner nok og det gjør det nok. Om det blir skikkelig mye regn kan vi jo få vasket mye klær på turen. Vi kan jo også sette på litt rocke musikk på radioen slik at det blir litt sving i sakene. Bølgene er jo vant til å få litt skum på toppene så de protesterer neppe. Tror imidlertid at trusene får vente til vi finner en vaskemaskin om det ikke kommer noe tropisk regn som er på ferietur, men det er kanskje å ønske seg litt for mye.

 

Lurer på om vi skulle bruke GoProen til å filme seansen. Det må jo bli en flott reklamefilm for Bleda som av naturlige årsaker kan selges både til Norge og Sverige. Vi kan jo veksle mellom å synge Ja vi elsker og Du gamla, Du fria i rocketakt mens vi svinger litt. Kanskje vi kunne få inntekter nok til å dekke noe av formueskatten…

 

Og med denne brilliante ide, avsluttes dagens blogg for nå må vi finne frem skittentøyet.

 

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image