Lofoten dag 60 Blogg 58

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 21 Jul 2017 17:03

Hei og hå, i dag betaler vi for en svært hyggelig aften i går. Vi nøt skalldyr og litt godt å drikke og ble sittende å le og kose oss til 0130 i regnværet under vårt lille tak i cockpit. Vi løste mange verdensproblemer og er hellig overbevist om at vi hadde gjort en mye bedre jobb enn Trumpfern når det gjelder å få orden på verden. Deilig å være stor i kjeften og ikke måtte levere på noe som helst. Tror vi burde bli politikere i vårt neste liv. Vi har helt klart store talenter på dette området.

 

Det ble ingen veldig tidlig avgang i dag av forståelige grunner, men vi (les Leif og Skippern)  kastet tross alt loss kl 0900 mens damene prøvde å finne seg sjøl i sine søte drømmer og det gjorde de rundt lunsjtider så da ble vi servert lunsj av Katarina som vanlig. Vi seilte litt, kjørte motor en stund og seilte igjen til vi kom frem til Grimstad med ankomst 1730 og hvor vi nå ligger. Det ble 52 nautiske i dag. Vi hadde en flott seilas i tåke, yr, litt regn og litt vind på kryss. Toppen av dagen var å krysse igjennom Homborsund hvor småbåter virret rundt oss og tok bilder i den trange kanalen. Herlig.

 

Mye båter på havet med folk som leker sommer i vinterklær, gule sydvester og gummistøvler. Noen ror, noen seiler, mange kjører motorbåt med seilbåt, Obos blokker med blå presenninger over fly bridgen og små joller med en hjulvisper som drikker 1 dl bensin i timen. Folk er ute og aktive. Ut på tur, aldri sur. Mange fiskere som smilte, vinket og koste seg med å dra opp store fisker som Nordlendingene ville kalle sardiner og kaste ut igjen, men fiskelykken var stor.

 

Det er veldig koselig å seile innaskjærs og se alle de flotte hyttene som folk legger sjela si i å få fine og det har mange klart.  De ligger så flott ved vannkanten og pynter seg med flotte båter og vimpler i de Norske fargene. Den kunne jeg tenkt meg og den kunne jeg tenkt meg og den hadde vært kjempefin og tenk deg å bade fra den brygga og grille på den terrassen mens hyttefolket sikkert ser på oss og sier, å se på den flotte seilbåten da, tenk deg å få være med noen dager der da. Godt å ha noe å drømme og fantasere om.

 

Vi er litt trøtte og slitne i dag, men vi fikk en flott kaiplass i Grimstad etter litt styr og vi håper at regnet snart gir seg. Vi har nok krøller i håret nå (selv om de er av naturlige årsaker ikke så store hos Leif og heller ikke midt på hodet hos skippern). Middag er på gang. Kjøtt for 3 gang på 60 dager men det passer jo i regnværet. Om magen tåler det, vites ikke så derfor tar jeg ikke noen risiko, kanskje jeg ikke klarer å skrive etter middagen så med denne risikoaversjons kommentaren avsluttes dagens blogg selv om den ble veldig kort. Unnskyld.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image