Blogg 31 - dag 2 på havet

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 5 Mar 2020 21:51
Blogg 31 - dag 2 på havet. Hvorfor man snakker om tog på havet vites ikke, men vi toger for øyeblikket avgårde med drøye 9 knop i 5,5 sm vind på rom kryss og litt hjulpet av strøm. Vi toger avgårde og strøm og tog passer jo bra sammen. (Oversatt til de uinnvidde, vi seiler veldig fort). Det går ikke like fort hele tiden men det er en veldig behagelig kryss (vinden kommer litt fra siden forfra). Det skulle egentlig ikke blåse i det hele tatt her vi er nå, men noen har glemt å fortelle det til vinden så vinden blåser i hva værmeldingen sier og blåser passelig for oss. Vel blåst sier vi. 

Vi er imidlertid på jakt etter mere vind og den vil vi ha aktenfor tvers, på slør og vi vil at det skal blåse mere. Værmannen har fortalt oss at den vinden venter på oss litt lenger sør. Det tar bare to døgn å komme dit ned og det blir en liten omvei. Håper værmannen har kommunisert godt med vinden der nede slik at vi ikke blir lurt på avveie uten grunn. Godt med strøm skal det også være der nede. Mellom 1 og 2 knop i riktig retning. Da blir det fart i skuta da. 

Når vi snakker om strøm, vi har hatt strømproblemer ombord. En inverter stoppet å fungere og da sluttet broren og søsteren til inverteren også å fungere. De ble litt sure på hverandre og ville ikke snakke sammen. (vi har tre invertere som omdanner 24 v strøm til 220 volt). Vi ble også veldig lei oss fordi da mistet vi 220 volt ombord og gitt hvor avansert Sana er, trenger vi 220 volt for å gjøre fryktelig mange ting. Uten å kjede dere med mange tekniske detaljer, men vi har f.eks. ikke radar uten å kjøre generator.  Og radar er f.eks veldig bra når man seiler på natten og fiskere surrer rundt i tåka og sparer på lyspærene slik at vi ikke ser dem uten radar. Problemet ble løst i samarbeid mellom Skippern og Teknikere i Sverige som koblet seg opp til inverterne via satelitt og hjalp oss til å få de to som er ok til å spille med oss igjen. Alt er m.a.o. Bra. Good to go.

Delfiner kom på besøk idag. Det var utrolig store. Må være mye fin og fet fisk for de her. Skal prøve å få lagt til et bilde. 

Som tidligere nevnt vet vi ikke når vi mister internet og når det kommer tilbake, men jeg fortsetter å skrive jeg og så får vi se hvordan det går. 

Og med disse vindfulle ord, avsluttes dagens blogg.