Blogg 15 - Fugletekke. Dag 3 til sjøs

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 15 Feb 2020 15:22
Blogg 15 - Fugletekke. Dag 3 til sjøs.

Dag 3 har gått uten de helt store hendelsene. Det værste som skjedde var at jeg hadde brukt masse tid og krefter på denne bloggen og så slettet jeg den ved en feiltagelse så herved skrives den en gang til. Ikke veldig motiverende å prøve å være kreativ gang nr to på samme sak. 

Mye dyreliv i havet. En hval sprutet opp sin kjente og vakre søile et par hundre meter unna skuta og et par delfiner kom så vidt innom og smilte sitt søte delfinsmil og sa hei før de stakk av gårde igjen. Snørene har vært ute i havet hele dagen men det er visst ingen fisker som har lyst til å bli spist. 

I forrige blogg skrev jeg om sovingen i vaskemaskinen. Nå er det kurs del 2 i soving om bord under veis. Vaskemaskinen blir nå løftet opp og ned 1 meter ettersom snuta på skuta går i bølgene (vi sover i forpiggen). Jeg fikk faktisk en god natt søvn (i puljer mellom vaktene) så jeg har nå antagelig klart å få gode eksamensresultater. Katarina derimot trenger litt mere trening. Hun har jo ikke nattevakter så da får hun jo også mere tid til å trene så det kommer til å gå kjempefint.

Fugletekke. Sana har helt klart fugletekke. 4 fugler landet på fordekket og satte seg helt forrest på skuta. Men med erfaringen med fuglen fra i går som hadde dårlig oppdragelse friskt i minne ble disse fuglene ikke servert noe mat. Og ettersom vi ikke kunne se at noen av de hadde med seg ryggsekk eller veske regnet vi med at de ikke hadde med seg noen niste og derfor snart ville bli sultne og fly sin vei. 

Men akk nei. De satt der hele kvelden mens mørket senket seg og svøpte Sana inn i en sort nattkjole, og de satt der når jeg gikk av på vakt kl 0600 på morgenen.  Til frokost, endelig, 3 stykker hadde fløyet sin vei mens sistemann satt igjen. Kanskje han er på slanker´n? 

Appropos mat, det var Katarina og jeg som skulle stå for middagen og Katarina gjorde en flott indisk / curry kylling rett som det ble satt stor pris på. Alt ble spist opp så nok en god grunn til ikke å dele noe med fuglene. Og det ville vel kanskje også klassifiseres som kannibalisme om en fugl spiser kylling? Ikke vet jeg. Det faget kan jeg lite om. 

Og med disse innholdsløse ord, avsluttes dagens blogg.