Cascais 3

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 20 Jul 2011 16:25

Hei alle venner,

 

Ja som dere ser er vi fremdeles i Cascais. Ikke det verste stedet å ligge å vente på været dog (-:  En flott havn og en hyggelig by.  Igår kveld hadde vi opp til 21 + m/s vind i flere timer inn i havna (det er storm for de som ikke er vant til m/sog det fristet ikke noen til å hive loss. Selv ut over natten ble det litt fender sjekking og fortøyningssjekking. Kan ikke huske at jeg har opplevd slik vind i en havn før... Mastene i alle båtene hadde bydd hverandre opp til en serie med latinamerikanske danser så det ut til og alle seilere ristet på hodet og lurte på hva som skjer med værmeldinger og vind. Dette er ikke normalt. 

 

Værmeldingen for idag var fortsatt meget sterk vind, men det viste seg at det ikke ble riktig, vi burde ha gått, men hvem kunne ha visst det..., men imorgen tidlig stikker vi rundt kl 0800 med kurs for *Sines. Vi er forberedt på mye vind og store bølger men det blir nok bare moro.  Skulle ikke bli mer enn 15 m/s tror vi (-:

 

Båten er ellers full med 8 stykker ombord. OA og Skippern ligger i salongen med gjestene spredd rundt i kabinene. Det blir en del ryddelogistikk, men det går med et smil om munden (-:  Vi var ferdig med frokosten ca kl 1200 idag (-:  Vi så også for første gang en fremmed båt i havna med ARC flagget oppe. De har et merkelig flagg som ingen av oss kjenner til og Skippern var borte for å skape kontakt med fant ingen hjemme.

 

Nok en norsk båt kom i havn idag. Har ikke fått hilst på de heller enda. M.a.o. 5 norske båter i havna og en gammel kollega ( Pål Hernes) ligger her også. Tok et glass eller to med vin sammen med de, Leif og Magdalena (og mannskapet) igår. Hyggelig.  

 

Vi gleder oss alle til å komme på bøljen blå igjen imorgen ! Vi har vært for lenge i havn nå (-:

 

Hei og hå

Skippern

 

 

From: Hallstein Moerk [mailto:hallmo2 {CHANGE TO AT} yahoo {DOT} com]
Sent: 19. juli 2011 20:11
To: 'Capraia+diary-315226 {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com'
Cc: 'capraia {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com'
Subject: Cascais 2

 

Ja, vi ligger fortsatt i Cascais. Det er et flott sted og skippern (undertegnede) har fått 7 ungdommer ombord (Erik og Helen dog en smule eldre enn de andre (-:.. Idag har vi kjøpt et tonn med mat og drikke og er klare for noen nye dager med seiling. Til og med en spekeskinke henger nå i taket på båten (-:

 

Vi håper på avgang imorgen, men skal finlese litt på værmelding før endelig avgjørelse. Akkurat nå blåser det heftige 21 m/s i kastene i havna.... Ja dere leste ikke feil, full storm i havna.... Vi ligger fint, men Jonas(den store hvite fenderen) sliter hardt. Han liker dette. Mye bruk for han (-:

 

Det blir en kort notis idag, men håper vi har gode nyheter å skrive om imorgen.

 

Hilsen skippern og ungdommen...

 

 

JPEG image