Blogg 12 - Blått blod

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 12 Feb 2020 13:11
Blogg 12 - Blått blod. Nok en dag uten noe særlig mål og mening har passert. Tid kommer det stadig mere av så det er helt greit å sløse. Men rett skal være rett, vi hadde faktisk et mål med dagen. Vi måtte vaske båten under. Knut og undertegnede tok på oss dykkeutstyret og tørket av hele skroget under vann med svamp. En seilskute på 64 fot har et veldig stort undervannsskrog så det er store flater å tørke av med en liten svamp samtidig som du biter deg fast i munnstykket for å få luft og samtidig prøver å få sånn passe oppdrift slik at det blir mulig å vaske. Giftig blått bunnstoff flyter rundt våtdrakt, maske og hender. 

Ettersom vi var tildekket ble det kun hendene som ble blå og de ble vasket veldig grundige uten at alt gikk bort, men vips, et døgn senere var alt borte på hendene også. Etter mye fundering og reflektering kom vi fram til den meget logiske forklaringen at fargen hadde trukket inn i huden og inn i blodbanen og derav blått blod. Det betyr i såfall også at vi har en liten smule bunnstoff i blodårene så ingen uhumskheter kan overleve der. Kanskje det er en god vaksine? Har allikevel en liten aning om at fastlegen ikke ville være helt enig så derfor lot vi være å smøre mere blått på hendene.

Og hvorfor vasker vi skuta under? Nei, fiskenene er ikke opptatt av at det skal se ryddig og pent ut. Det er Galapagos som er veldig strenge. Er det noe groe under båten som kan forstyrre den lokale faunaen, blir skuta sent ut 40 NM fra land og dit må det da komme dykkere å gjøre båten ren før man får lov å komme inn igjen. Den skarpe hjerne vil jo også forstå at det blir veldig dyrt og stoltheten vil jo også få en solid skramme. 

Vi spiste i land igjen i går. Det var noen skikkelig store svell, så en falt ut av jolla på veien gjennom brenningene og alle ble våte til opp under armene når vi skulle komme oss ut av stranda igjen. Men vannet holder jo 29  grader så det gjør ikke så veldig mye (om man har lagt lommeboka i en plastpose - og det hadde vi). Jeg prøvde å ta bilde av brenningene men det ser jo bare ut som småkrusninger.

Kl 11 idag går starten på «The race». Galapagos, we are coming. Det er ca 850 NM og vi regner med å være framme på ca 6 dager, men kanskje før. Det er meldt lite vind så vi seiler kanskje en omvei for å finne vinden. Mer om det i bloggen i morgen (usikker om vi har satelittdekning så får se når vi får sent den). 

Og med disse slurvete betraktningene avsluttes dagens blogg.