Lofoten dag 59 Blogg 57

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 20 Jul 2017 16:05

Varmerekord ! Ingen grunn til å sette på aircondition om bord, men allikevel. 17 grader i salongen når jeg sto opp i dag morges. Ingen behov for å sette på varmeapparatet for første gang på turen. Solen skinner ute og det klukker deilig i skutesida. Kl er 0630 og Mandal sover enda. Det gjorde den ikke i går kveld.

 

Vi gikk på konsert og tok en Pizza. Det var tjukt med folk inne i restauranten og på hele torget på utsiden allerede kl 18 når vi ankom men Leif brukte sine overtalelses evner og Magdalena og Katarina smilte søtt og yndig og vrikket litt på hoftene mens skippern holdt seg litt diskre i bakgrunnen og vips så ble det et bord til oss i 2 etg. Musikken startet kl 20 og for et trøkk. Herlig musikk og super sommerstemning. Nå skjønner vi hvorfor det er bare er grått hår og spaserstokker Nordpå og på Vestlandet. Resten er her. Det hadde ikke vært et eneste grått hår å se om jeg hadde hatt på meg capsen.

 

Jeg tør ikke å skrive når vi forlot konserten og når vi la oss for å sove for ikke å bli mobbet og ledd av helt fram til juletider og litt til, men en lang dag på havet og mye frisk luft gjorde at Ole Lukkøye knakket skikkelig hardt på døra ganske tidlig på kvelden.

 

Vi er litt usikre på hva dagen bringer, men det er mye som tyder på at vi tar en liggedag her i Mandal før vi tusler oss Nordover igjen, men nå blir det en skrivepause for å se litt på værmelding, mulige neste havner og å gjøre klar GoPro’en for en ekspedisjon vi kanskje skal ut på senere i dag, men det kommer jeg tilbake til litt senere i bloggen.

 

Og nå er jeg tilbake. Det ble liggedag i Mandal og det ble en ekspedisjon. Jentene tok en ekspedisjon rundt om i byen og opp på det høyeste punktet i Mandal mens Leif og skippern satte kajakkene på vannet og padlet en god tur oppover elven som renner ut i Mandal. Herlig padletur i masser av motvind og motstrøm, men med dertil hørende lett og enkel padletur tilbake. To glade seilere suste forbi oss i jolla, de smilte kry og viftet blidt med armene og koste seg med motorlyden til firetakteren når de for forbi på vei oppover og på vei nedover.  Når vi senere padlet forbi de igjen var de ikke like kry. De var faktisk ganske slukøra. De hadde kjørt på grunn og den ene hadde tydeligvis slått seg en god del og satt med hodet i fanget (men det hang fremdeles på). Leif lurte på om vi skulle taue de med kajakkene med det takket de pent nei til. Av en merkelig grunn (he he) ville de nok synes det ville være en smule flaut å bli tauet inn i havna av to kajakker av to menn i sin beste alder. Da hadde nok de blitt mobbet helt til jul og litt til og vi hadde hatt noen flotte bilder å dele med dere, men slik gikk det altså ikke.

 

Vi har også gått oss noen gode fotturer i dag og gikk oss litt bort og dermed motvillig inspiserte bobil og camping plassen på Sjøsanden bad for Petter. Hunder i bur, unger som skriker, lukten av tenn veske som fordamper og forgifter svinekotelettene og mange flotte potteplanter i plast i sammen med elektriske stearin lys i forteltene, for de har jo strøm der må jeg be.  Vi turte ikke å ta bilder, men det er veldig bra der Petter, men ikke si at det er vi som har tipset deg.

 

Det vrimler av folk i byen slik det skal gjøre i en Norsk sommer by. Folk er blide, selv om de ikke hilser på hverandre og slår av en prat som Nordpå, men det hadde jo vært litt upraktisk å stoppe og prate med alle sammen. Vi hadde vel knapt klart å komme fram til betalingsautomaten for havneavgiften i løpet av dagen, men det hadde sikkert vært hyggelig.

 

Rett ved brygga selges det skalldyr så da er det ingen stor hemmelighet hva vi skal fråtse i oss i kveld. Prisene er halvparten av de på Fisketorget i Bergen og prisene er i kroner og skiltene på Norsk. Herlig. Og sist men ikke minst, shorts og kortermet hele dagen. Livet leker og med denne positive bemerkningen avsluttes dagens blogg.

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image