Atlanter'n Dag 3

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 22 Nov 2011 11:02
25:04.04N 19:33.10W

Myk landing !.. Alle mann alle, hold utkikk etter en hval med midtskill. Det er ikke en ny hvalart, men antagelig den vi landet pent og pyntlig oppaa i loepet av nattens mulm og moerke. Vi tror ihvertfall det var en hval vi traff, det var mykt og vi spratt bare pent over og dett var dett. Ingen skade paa noe som helst og de av av mannskapet som sov vaaknet ikke en gang. Saa alle dere som sitter med hjertet i halsen akkurat naa, bare svelg og pust med magen. Ingen fare.
 
Men det var ikke alt, to hylekor satte igang omtrent paa samme tid, det betyr at fiskesnellene som er satt ganske hardt maatte gi slipp paa snoeret. FISK, TO FISK..., Den ene dro av kroken med en gang mens den andre var litt mer medgjoerlig. Det ble en hard kamp. Den kom ganske naere baaten, klarte saa vidt aa faa den naere baaten og saa stakk den avgaarde igjen. Dro ut nesten hele snoeret to, tre ganger og det med den kraftige snella paa full brems (-: Men vi fikk den inn. Det var en ca 10 kg's Dorado, fantastisk fisk, se bilde (-:  Den ble filetert og "indrefiletene" ligger klar for en herlig middag. Vi proever den nok paa grillen.  Naa er det fiskeforbud en liten stund, vi har fryktelig mye annen mat som skal fortaeres er ordren fra Kjetil og han er provianteringssjef og allokerer ut sjokoladen saa alle vil vaere venner med han(-:
 
Vi fikk ogsaa vaar plassering kl 0400 UTC i natt. Dette var bedre. Fra 86 overall av 240 startende, ligger vi naa paa plass 37. Artig, artig. Mange av de som er foran oss har gaatt korteste vei mot maalet, den saakalte nordlige ruten, vi foelger en annen strategi og gaar ca 100 Nm lengere, men satser paa bedre vind paa slutten kontra de som har valgt den nordlige ruten. Den strategien har best hit rate over tid og de fleste foelger den ruten. Vi skal derfor seile sydover til smoeret smelter og deretter seile vestover. Det er ingen fare for at noe smelter enda saa vi staar paa vaart.
 
Vi seilte butterfly inatt, storseilet ut paa den ene siden og spridd stor genoa paa den andre og vinden rett i hekken. Det blaaste ca 9-10 ms saa det gikk ganske fort. Naar solen kom opp og vinden slakket av litt, ble det spinnaker saa naa er det watermaker, dusjing, generator og frokost som er det name of the game samtidig som vi seiler mellom 7 og 10 kop (i surfene)
 
Vi ble innhentet av to baater inatt. Det er alltid litt frustrerende naar det kommer noen bakfra, men lettelsen ble stor naar vi saa det var Saffire (en 67 foter, og en 74 fots katamaran... De skal slaa oss med flere doegn saa vi er ikke saa bekymret for de enda (-:
 
Tror dette er alt for idag, og til alle dere som er nervoese der hjemme, "ja,da vi kjoerer forsiktig og tar godt vare paa oss selv"
 
Hei og haa
Skippern og gjengen
 
 
 
 

JPEG image