Atlanter'n dag 14

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 3 Dec 2011 15:52
15:56.66N 52:54.14W
 
Tiden flyr - naa er vi straks paa opploepssiden. Vi har naa kommet oss ganske langt syd, og varmen merkes godt.
Vi spoeker litt om hoeydepunkter i de daglige rutinene. Det er noen ting som utmerker seg.
 
Maten: Selv uten fruene ombord er maten et hoeyt nivaa. Vi er 6 mannfolk ombord som alle tryller frem de beste retter.
Er ikke sikker paa at alle baater er like heldige..
 
Dusjen hver annen dag: Som nevnt - det er varmt og fuktig her nede. saa fort vi gjoer den minste ting kommer svetten.
Det er 3 meters boelger og det blaaser og vi har nok ikke tid til aa stoppe helt opp for aa ta et bad i sjoen (ref. konkuransen)
Vi har heldigvis watermaker ombord, og dusjen vi faar hver annen dag med soltoerking paa dekk er fantastisk!
 
Forundringsboks til nattevaktene: Nattevaktene kan innimellom veare litt lange. Selvfoelgelig naar man staar til rors i maaneskinn og surfer i 8-14 knop saa gaar tiden raskt. De netter hvor det er moerkt og man maa gaa paa autopilot saa gaar ikke tiden like fort.
Vi fant ut foer vi reise hjemmefra at vi skulle lage en forundringsboks til hvert av natteskiftene. Saa paa vei opp til cockpit plukker man med en forundringsboks med diverse godis oppi. Kjetil lager disse daglig, og det er like spennende aa se oppi boksen hva som ligger der i natt.
Det er peanoetter, sjokolade, kjeks, lefser og andre gaattebiter. Naa etter snart 14 dager er det kanskje ikke saa mye overraskelser lenger, men fortsatt en hoedare:)
 
-------------------
 
Begynner aa lure litt paa noen av de ombord. Naa skulle det julemusikk paa spiller'n!!! Noen har faatt heteslag;-)
Mangler bare et selvlysenden juletre i cockpit naa!!
 
Som sagt, vi begynner aa nearme oss opploepssiden. DVS at alle baater som har hvert ute spedt paa et ganske stort omraade naa begynner aa stikke kurs mot St. Lucia. Vi begynnr naa aa se andre baater igjen. Sist natt hadde vi 3 baater rundt oss, og den nearmeste var 2-3 baatlengder unna!
Den kom inn fra hoeyre saa vi matte faktisk skjeare opp for ikke aa treffe den i 3 meters boelger og 12 s/m. Men, full kontroll:)
 
Det er litt jobb rundt squalls om dagen. Det dannes smaa lokale nedboersfelt som kan veare ganske kraftige. Ikke unaturlig at vinden nesten dobles naar disse kommer turende. Naar vi seiler med stort storseil eller spinaker kan det bli ganske 'heftig', og ende i en broach eller at utstyr oedelegges.
Vi tar derfor ned spinaker og rever i storseilet. I natt hadde vi 5 squalls, og i dag har vi hatt 2. Saa det er viktig aa foelge med bakover ogsaa.
Det gir litt trim og spenning i hverdagen ombord.
 
Naa skal vi starte paa maten - idag blir det fiskegryte med nyfisket Durado!
 
Ship O'hoi
Hilsen oss paa Capraia