Blogg 32 - 3 dag på havet

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 6 Mar 2020 23:11
Blogg 32 - 3 dag på havet. En våt dag på havet. Det regner og regner, lite vind og store bølger. De innvidde vil vite at dette betyr mye rulling, seil som står og slår og alt blir vått. Vi hadde mye fin seilvind i går. Nå har vinden gjemt seg bort igjen og vi er på leting. Vi fortsetter å ha kurs mye sydover og bør kunne få vind og medstrøm en eller annen gang i løpet av dagen og da setter vi kurs mot Hiva Oa på Marquesas. Vi har kun 2680 nautiske mil igjen før vi er fremme og det er i luftlinje og som kjent seiler båter på et bulkete hav og ikke i luften så det blir nok en del mer. 

Snipp, snapp, snute og fiskesnøre er ute, og to i spann tenkte jeg minsann, og to napp det ble, før tunfisken fikk se, en uimotståelig krok og vips så  sitter den skikkelig på kroken. Skikkelig jobb å få den ombord, dekket er vått, det er bra, fint å skylle bort fiskeslo da. Ca 2,5 kg nydelig skinn og benfri tunfiskfilet ligger nå i kjøleskapet. Nå blir det fiskemåltid nå tenker jeg. To fisk på to dager. Nå skal stanga få hvile ettersom vi ikke har frysekapasitet til mere så ikke forvent flere fiskehistorier på et par dager. 

Regn og regn hele dagen. Christian og Knut benytter anledningen til å vaske dekk. Flott når det regner. Flinke gutter det skal jeg si dere.  Mye våte klær (t-skjorter og shorts) i tørkeskapet. 

Dorado til lunsj, hvile, holde seg fast. Det ruller noe sinnsykt når vi ikke kan få opp seilene. Ellers småprating, lese bok og skrive blogg. Katarina har akkurat tatt oppvasken. Ellers ikke noe annet spennende å skrive om så med disse dagligdagse kommentarene avsluttes dagens blogg. 

Legg ved bilde av Tunfisk og Katarina og meg.