Blogg 26 - en ordinær dag.

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sun 1 Mar 2020 13:15
Blogg 26 -  en ordinær dag. Vi er fremdeles i St Cruz og kommer til å være her frem til neste onsdag. Egentlig litt for lenge spør du meg, men andre synes det er for kort. Utolmodig jeg ? Kan jeg aldri tenke meg.... 

Men dagene går fort. Og på noen måter er det som å gå mange år tilbake i tid. Bitte liten by, men mange banker. Alt foregår i cash. Bare noen få steder tar de kort og også de vil helst bare ha cash. Lurer på hva det kommer av? Tviler på at det er kjempestore skatteinntekter på Galapagos. 

Folk står i kø foran bankterminalenes for å ta ut kontanter. Vi også. Flere ganger i uken for det er begrenset hvor mye kontanter vi får lov til å ta ut hver gang. 200 dollar (dlr) av gangen og det går jo fort når vi spiser lunsj og middag i byen hver dag.  Et par T-skjorter med Galapagos på må vi jo også ha. 

Taxi båtene er litt artige. De må praies på samme måte som man praier taxier i London. De surrer rundt og leter etter kunder. 1 dlr pr snute hver vei. Mye svell og bølger gjør det litt ufordrende å komme seg ombord i både taxi og Sana, men så langt uten at vi bader. 

Dagen i dag har gått med på å pusse rustfritt stål ombord og levere bimini på vask (bimini for de uinnvidde er et tak over cockpiten i båten (i seilduk). Vi har også fylt diesel på skuta. Vi må ha fulle tanker når vi kaster loss herifra. Dieselfylling er interessant. Det kommer en tankbil til brygga med diesel (som er sent via et skip fra fastlandet). En Taxibåt har noen store tanker ombord. Disse tankene fylles fra bilen og så kjører taxibåten ut til oss og pumper diesel ombord i skuta. Og så må de ta en tur til. Man må bestille nøyaktig antall liter man vil ha på forhånd. Privatpersoner får ikke kjøpt diesel her. Bensin er greit. 

Ut over dette har det ikke skjedd noe spennende de siste par dagene. M.a.o. Koser vi oss med hverandre, spiser god mat og drikker godt øl og funderer over hva de neste dagene vil bringe. Nesten som hjemme ??? 

Vi er stort sett klare for neste etappe. Vi risikerer å være borte fra seriøse handlemuligheter i ca 6 uker så det er greit å ha en liten matbit ombord. Vi mangler å kjøpe grønnsaker, men det får vi gjort på tirsdag regner vi med. 

Og med disse svært kjedelige ord, avsluttes dagens blogg.