Portugal

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 12 Jul 2011 12:38
41:22.30N 8:45.87W
 
Hei igjen folkens,
Vi har naa skiftet gjesteflagg nok en gang og flagget til Portugal henger naa under salingshornet. Godt at alle flaggposer er merket med landsnavn ellers tror jeg vi hadde risikert aa fornaerme noen fiskere (og fisker ??) med aa flagge feil. I havn hadde vi nok faatt rask beskjed (-:
 
Vi ligger naa i Povoa de Vazim (haaper jeg fikk stavingen rett...). Vi kom inn litt sent igaar mandag, etter aa ha tilbakelagt ca 60 nautiske, hvorav de siste paa flatt vann (ihvertfall nesten), med Code 0 (stort seil foran) og i 7 knop - OG i straalende solskinn. Havnen er fin, men litt utsatt for vind og vi ligger i havnen naa og venter paa LITT mindre vind enn idag. Det blaaser naa opp til 16 m/s inne i havna og fendrene har dermed ingen hviledag, men Jonas (den stoerste hvite kulefenderen) gjoer jobben sin som han skal saa det ser ut til aa gaa greit.
 
Havnevakta kom og ville flytte oss i mulig paavente av en enda stoerre baat men vi sa nei. Aa bakke inn i en liten baas 1 16 s/m med vinden litt paa tvers staar ikke oeverst paa oenskelista til skipper'n. Saa faar vi se hvem som vinner den drakampen. (Hei paa oss ...)
 
Om vinden loeyer litt imorgen tidlig, sniker vi oss ut av havna og har som maal aa seile 75 nautiske i sterk vind (men i hekken... (Nei ikke FRA med I  (-:)
 
Aircondition funker naa ikke saa det blir vel litt av oppgaven idag, i tillegg til a vaske litt klaer ( det er ganske lett her). Vaskeriet ligger like ved havna sa det er bare aa sette fra seg skittentoeyposen paa brygga, gaa opp paa vaskeriet aa plystre saa kommer sokkene og de andre tingene i posen sikkert gaaende av seg selv (-:.  Selv de faa loesbikkjene paa havna kommer sikert til aa skygge unda...
 
Tror vi slutter her for idag. Hei og haa og takk til dere alle som folger oss paa vaar vei..
 

Skipper'n