Atlanter'n Dag 5

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 24 Nov 2011 13:22
22:29.32N 25:46.31W
 
Dette er det vi har kommet hit for (-:
 
Sol, nesten litt for mye, vind, akkurat passe styrke og retning. Vi kruser avgaarde i nydelig fart. Vi har hatt The Big mama in Pink oppe det meste av dagen ( den store genaker/spinnakeren vi har skrevet om foer), men hun maatte erstattes med Lillebror (den lille spinakeren) naar vinden kom tett paa kulings styrke.
 
Det er ganske mye tau som skal arbeide hardt for aa kontrollere The Big Mama in Pink. Det blir i alt 8 tau. Vi har et fall som holder damen oppe, deretter et opphal og et nedhal til spinnakerbommen, saa kommer Bras og skjoete som gjoer at hun holder seg foran baaten og ikke blir et drivanker, deretter har vi et lazy skjoete og et lazy bras for aa hjelpe til aa stabilisere og til bruk naar vi maa jibbe.  I tillegg bruker vi en Barber til aa holde brasen nede. M.a.o. alle mann paa dekk naar vi skal skifte forseil i sterk vind. Det er mye hyssing aa holde rede paa (-:
 
Som sagt nydelig seiling idag, surfing paa boelgene (har sett 12,7 knop idag) og Harry Belfafonte paa hoeytalerene. Den CD en fikk vi av ungdommene i Time-Out som insisterte paa at det maatte vaere Harry paa vei over og det passer forbausende flott (-:
 
Vi har akkurat satt til livs en deilig lunsj. Haakon var kokk; omelett med roekelaks, groenn salatblader, aspargis og fersk loff. Ja, da, vi maa inroemme at det flere av mannskapet som er under hardt press hjemmeifra om aa spise sundt saa stakkars Capraia har sett mere groent denne uken enn hele levetiden tidligere samlet (-: Kombinert, men null (ihvertfall nesten) alkohol under hele turen blir vi sinnsykt sunne... Og naar vi snakker om mat, ble det en nydelig finnebiff til middag igaar og det blir sjoemannsgryte med indrefilet til middag idag. Om det er noen som tror det er lett aa koke i en baat som gaar i 8 knop og kaste paa seg frem og tilbake saa tro igjen ... men det gaar forbausende bra naar kokken tjorer seg fast i komfyren (-:
 
Vi seilte Lillebror i hele natt. Det er klart en sport for spesielt intresserte aa seile spinnaker om natten, men det ble floeteseilas det ogsaa.  
 
Det er ogsaa dusjdag idag. Det lukter mannfolksaape og solkrem i hele baaten. Water maker jobber paa og alle mann tar seg en dusj. Nydelig med en dusj annenhver dag.
 
Og sist men absolutt ikke minst, vi har en meget god stemning ombord. Vi leder klassen vaar (hurra, hurra !!!) og vi ligger paa ca 14 plass overall. Dette er over all forventning og vi kjenner alle at konkuransespiriten er der.  Ingenioera'n har laget noen fryktelig avanserte regnark som forteller oss alt om vaar og konkurentenes fart og plassering saa vi kaster oss alle over e mailen som viser plassering. Den faar vi en gang i doegnet...
 
Dette ble mye skriving. Naa faar det vaere nok - hei og haa og kyss, klapp og klem (stryk det som ikke passer) til dere alle (-:
 
Skippern og gjengen
 
 
 
 
 

JPEG image