Blogg 9 Las Perlas - Mogo Mogo

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sun 9 Feb 2020 13:23
Blogg 9 Las Perlas. Las Perlas består av ca 200 øyer hvorav kun noen er befolket. Rundt år 1500 kom Spanske skip til øya og kvittet seg stort sett med hele indianerbefolkningen der. Øyene var kjent for alle sine flotte perler og etter å ha utslettet lokalbefolkningen importerte de slaver fra Afrika til å ta seg av dykkingen etter perler. Ingen vakker historie. 

Den første øya vi kom til er kanskje den mest kjente Contadora. Shahen av Iran gjemte seg her i 1979. Luksushytter og et par flotte hotel kjennetegner stedet. Her lå vi første natten. Deretter forflyttet vi oss til naboøyene Mogo Mogo og Chapera. Flotte sandstrender. 

Dagens underholdning ble når vi skulle i land og ikke minst ombord igjen i jolla fra stranda. Svake, late, runde og fine dønninger ute på havet trives nettopp der ute på det store hav. Når de nærmer seg stranda «vår», blir det grunnere og det betyr mindre plass for vannet å kose seg på, så da blir bølgende større, spissere og klart sintere med hvit fråde på toppen.  Det er i og for seg greit nok. Men jeg skjønner ikke helt hvorfor det sinne skal ut over jolla vår. Den kan jo ikke noe for at det har vokst opp en øy her for 60 mill år siden. 

Men jolla får juling, særlig når vi skal ut fra stranda. Da er det som alt bølgesinne skal gå ut over jolla og oss som prøver å holde jolla i riktig retning og flytende mens bøgeskummet suser rundt oss. Samtidig skal vi klare å komme oss oppi.  Våte ja, noen heldige bare opp til anklene, resten opp til hofter og opp under armene. Når vi stuper opp i jolla etter beste evne minner det om en rundkjøringen i Paris i rushtida. Vilt kaos, men alle får plass når alle hjelper til. Det hører med til historien at noen spreke valgte å svømme ut til båten

Vi skal surre rundt her blant Las Perlas øyene noen dager til. Den 12 blir det ut på et av de lange strekkene, men mere om dette senere.

Og med disse svært gjennomtenkt ord, avsluttes blogg 9