Djibouti

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Fri 27 Feb 2009 12:02
 
11:35.962N 43:08.011E
 
 
Djibouti er hovedstaden i staten Djibouti. Det har før været en fransk koloni og Frankig har stadig militærbase i landet. Samtidig er det center for "coalition forces" så næsten alle nationaliteter af militær er tilstede i byen. Alle officelle bygninger (de er meget flotte og imponérende) er omgivet af høje mure og der er posteret vagter udenfor. Overalt er der fattige somaliske flygtninge, hvis eneste ejendom er et stykke karton på jorden omgivet af en stabel sten som læ. De virker meget sløve og er påvirket af de narkotiske blade chat som gør deres gummer helt røde og tænderne grønne. Masser af børn løber rundt, møgbeskidte og tigger hvergang der er nogen vestlige der nærmer sig. På grund af alt militæret er det sikkert at bevæge sig rundt. Der er helt fantastiske supermarkeder, man kan få alt hvad et fransk supermarked kan levere. Det er bare lige det, det er ekstemt dyrt, ting bliver fløjet ind og f.eks et kilo tomater koster 120,- kroner, 12 æg til 80,- kroner, en dåse tun til rundt regnet 20,- kroner. Man kan som vesterlænding leve her i sikkerhed og indtage eksakt samme varesortiment som hvilket somhelst sted i Frankrig. Hvis man  vover sig hen på det lokale maked er priserne mere moderate, men lidt svært at forhandle om prisen, da de straks vejrer en højere pris hos turisterne. Der er ellers mulighed for at købe virkelig frisk kød, du kan købe en levende ged,  nyslagtet ged er der også, fiskene hænger eller ligger på rækker altsammen populært besøgt af fluer.
For at komme lidt væk fra byen og få et måske mere nyanceret indtryk af landet, bookede vi en to dags tur ind i ørkenen. Vi var 6 personer i en 4 X 4 hjultrækker. Den første dag kørte vi ind til en fortids skov i en dal hvor der her i regntiden var grønligt. Her skulle vi også overnatte i træhytter, et flot 1 stjerne "campingplads/resort" med mulighed for toiletbesøg og adgang til brusefaciliteter.  På vejen så vi fåreflokke med hyrder, dromedarer som "græssede", æsler som prøvede at finde noget at spise, nomadelandsbyer, næsten som man kunne forestille sig det på tilblivelsen af det gamle testamente.  
I skoven besøgte vi en familie som havde lykkedes at lave en oase med mangotræer og under træerne var der alle mulige grønsager. Der duftede af alle forskellige krydderurter, en virkelig kontrast til hvad vi havde set hele vejen til dalen.
Efter vores escursion i dalen hyggede vi os i campen med vores medbragte rødvin og snakcks og et slag boule. Dansken lykkedes af vinde 3 -1 over svensken, så æren er i behold.
Vi blev vækket af fuglekvidder, kattemajaven, geddebrægen og kalden til bøn ved daggry. Dejlige lyde som man ikke er vandt til på båden.
Dagens program var besøg i en landsby i dalen og på vej hjemad et stop ved en kæmpe saltsø.
Vel hjemme på båden, som iforhold til sidste nat, kunne betegnes som et 5 stjernet hotel. En rigtig god tur som gjorde det muligt at få lidt mere med hjem end kun elendigheden i og omkring byen Djibouti.
 
 
 
  
 
En lille guldmarkrel som smagte helt fantastisk.                                                           En killerwhale, ret tæt på båden.                                                         
 
  
 
Det danske krigsskib Absalon, holdt øje med vores kortége.                                          Inde i landet, flotte bjergformationer.
 
 
 
Lavalandskab, med spor efter vulkanudbrud i vejen..                                                    En bediun landsby, normaderne lever normalt 2 år samme sted, indtil der ikke er mere 
                                                                                                                              græs eller  brændsel i området.
 
 
 
Vores hytte                                                                                                              Toilet og brus, der mangler lidt endnu, men meningen er god nok.
 
 
 
Vores guide Muhammed, som var fra dalen og kendte alle de lokale                             Det berømte vandfald i Djibouti.
 
 
 
Fuglereder.                                                                                                             Efter gåturen fik vi mulighed for at tæske svensken i boule.
 
 
 
Dagen efter var vi på besøg i en landsby, kvinderne var med i et projekt, et slags coop, i souveniers. De lavede flotte måtter, kurve og hatte af indfarvet palmeblade.
 
 
 
Kvinderne kom fra alle hytter med deres kurve men holdt sig på afstand og sad og holdt øje med hvad vi kiggede mest på.
 
 
 
På besøg i skolen, hvor de her var igang med arabisk                                                  og her var det franske bøjninger.
 
 
 
En salt karvane på vej til Ethopien for at bytte varer for salt.                                          Lac Assal, en indsø 500 m U.H.O. hvor saltinholdet er 35%
 
 
 
   Igen flotte bjerglandskaber.