Dag 11 på Atlanten

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 27 Nov 2007 10:56
19:09.337N 37:41.758W
 
Vi fejrede vores halvvejs fest i aftes på behørig vis. Til dette havde vi for første gang møgvejr med regnbyger, nogle kraftigere end andre og enten for lidt vind eller for meget. Så det blev fejret på en lidt skæbnesvangert måde!
Til middagen skulle der fanges en tun, da forretten skulle være tun cappacio, hvortil en kold champagne skulle springe ud i det blå hav.
Hen på eftermiddagen var der endnu ikke bid, hvorfor vi riggede endnu en line med blæksprutte-lignende krog på.
Da det ikke var med fiskestang og hjul der kunne skrælle ved bid, blev skibsklokken i stedet ophængt på et meget sindrigt Georg Gerløs lignende måde, hvilket skulle ringe ved bid. Der blev grint meget af undertegnede for dette system, men efter ca. ½ time ringede klokken et par gange, hvorefter alle kiggede på hinanden og sagde det samme - det var hvis bare en rulning i søen.
Kort efter ringede den løs igen og hvad var der på, en 2,5 kg. tun. Forretten var reddet.
Den fine fiskestang med det fine hjul blev rullet ind for denne dag. Der var ingen latter nu af Georg Gerløs systemet!
 
I løbet af natten kom vinden igen på normal vis ca. 20 knob (10 sec./m) lige i rumpen! Det skubber godt fremad sammen med dønningerne - de er lidt større end på Århus bugten, men langt behageligere at sejle på.
 
Vi har haft lidt svært ved at få kontakt til satteliten, derfor kan det være I ikke modtager opdatering til hjemmesiden hver dag, eller svar på jeres e-mails. Ha´ tålmodighed, der kommer svar på et eller andet tidspunkt.
 
I Blue Water Rally som vi sejler med, er vi 30 både. Vi ligger blandt de 5 forreste både. Det er ikke kapsejlads, men alle vil jo gerne være først ovre!
 
Den nærmeste sejlbåd der sejler med samme rally som vores, ligger ca. 70 sømil (ca. 130 km.) herfra. Det synes vi er tæt på, men derhjemme ville det være fra Århus til Hjørring i lige linie.
 
 
Ja livet leves hver dag.
 
Med 32 gr. og vandet 26,4 gr. slutter besætningen på "Lousill".