Poerto Caléro, Lanzarote

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Thu 15 Nov 2007 14:42
28:54.988N 13:42.347W
 
Port Calero på Lancerote.
 
Besætningen til atlanterhavsturen er nu samlet, og vi har haft travlt den sidste uge med klargøringen.
Ind imellem er der mange party´s som også skal passes - Blue Water Rally har arrangeret den ene udflugt efter den anden, hvor vi har kørt i busser rundt på øen og har bl.a. set de enorme lava-masser, som øen er fyldt med. I går var vi nede i en grotte skabt af den lava som flød videre i undergrunden, efter lavaen var størknet ovenpå. Samme aften kørte vi til en anden grotte, af samme lava, hvor en restaurant var bygget nede i grotten - et meget smukt syn og en middag vi stadig taler om...
Den samme lokale arkitekt på Lanzarote har stået for de mange udformninger af seværdighederne, meget smukt integreret ind i naturen - nogen gange kan vi slet ikke se at der er en indgang.
Fredag skal vi igen til afskedslunch betalt af den lokale turistchef, men så er vi også klar til afgang.
Der er meget at se på i havnen - de store J både Rangers, som samles her inden afgang til Caribien, hvor de skal være med til en kæmpe udstilling af de største både på Antigua, hvor vi også lander.
Den norske kong Harald sejler også her sammen med den spanske  konge Juan Carlos - de er desværre lige taget hjem, men det norske mini kongeskib bliver liggende til senere brug.
Ericsson teamet til VOLVO jorden rundt kapsejlads 2008/09 har deres træningslejr her i samme havn.
 
Når vi har haft tid, er der gjort de store indkøb til turen. Jeg tror vi har mad, vand og meget mere til de næste par måneder. Køleskab og fryser er fyldt op - ja, selv om strømmen skulle gå undervejs har vi også mad m.m. på anden vis til hele turen. Vi forventer også at fange nogle gode tun undervejs. Der er udskrevet en konkurrance hvem der fanger den største fisk undervejs. 1.000 liter diesel olie har vi i tankene - nok til en tredje del af turen som ialt er ca. 3000 sømil, hvis vinden skulle lægge sig undervejs.
 
Temperaturene er ca. 26 - 30 gr. og ca. 21 gr. om natten. Vejret de kommende dage er stadig fin, men desværre ikke så meget vind.
Vi har fået sat vores butterfly sejl op, så vi via hydraulik kan rulle dem ud og ind efter hvor meget vind vi får.
 
Bådene i havnen er begyndt at tage af sted, og der er en larm fra alle bådene der tuder i hårnene, fordi man skal den lange tur over Atlanten.
Vi sejler på Lørdag kl. 10.00 - dansk tid kl. 11.00, og herefter kan vi ikke sende billeder, men kun tekst.
 
Alle har det rigtig godt ombord, og der er en fantastisk stemning på havnen hvor alle hjælper hinanden med gode råd og hjælpsomhed ud over det almindelige.
 
Mange hilsner fra hele besætningen.
 
 
 
 
 
     
En kæmpe haj er ved at blive parteret                                                  Cactusgarden
 
 
  
 
Cueva de los Verdes                                                                           Rally dinner i Jameos del Agua
 
 
 
 
 
   
 
Ranger, en J Boat nybygget i Skagen                                                        En amerikaner - måske lidt større
 
 
 
 
 
Den norske konges lystbåd                                                                 Ericsson team til Volvo Ocean race 2008 - 2009   
 
 
 
 
 
Palle igang med at tackle grej.                                                               Peter med sit nye camera.
 
  
 
LouSill fuldstændig klar til afgang                                                           Besætningen til Atlanterhavs turen.