Gili Air, Lombok

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 21 Oct 2008 02:35
08:21.938S 116:04.974E
 
Vi har de sidste par dage ligget ved en lille ø, kun et par sømil fra fastlandet Lombok. Øen er ikke størrer end man kan gå rundt om den på halvanden time. Hvis det er for stor en anstrengelse kan man hyre en "Ben Hur", en hestetrukken taxi til at befordre os rundt. Der er mange små overnatningsteder, mest for backpackere, spisesteder, boder af alle slags med en hel speciel stemning. Der er ingen steder man kan hæve penge, men en lille bod med "Money exchange" skilt, hvor der sidder en fedtet kineser med en gammel regnemaskine og en pengekasse.
I går var vi sammen med 4 andre både over på Lombok. Vi var en tur i det nordlige hvor der er meget frodigt og bjergrigt. Vi kørte igennem flotte ris og peanut marker. Igennem størrer byer med masser af trafik i en blanding af biler, mest scootere og masser af "Ben Hur" taxi. Igen måtte vi konstatere at indoneserne endnu ikke har lært at deponere deres affald rette steder. Der var pasticposer og andet affald alle steder vi kom frem. Langs vejen var der bygget vandkanaler, hvor vandet fra bjergene blev ledt ned igennem til landsbyerne og rismarkerne.  Vores mål var Sendang Gile waterfall, ca 100 km nordøstlig retning.  Heroppe ved vandfaldet kunne vi se den kæmpe konstruktion af vandkanaler og sluser for at regulere vandet. Det sidste stykke ca 1 time gik vi op igennem junglen og igennem vandløbene for at komme helt op til vandfaldet. Belønningen - selve vandfaldet - var helt fantastisk og en forfriskende dukkert. På vej tilbage fra vandfaldet gik vi igennem de små kanaler, nogen gange igennem mørke gange, alt imens vandet hvirvelde om benene. Lidt uhyggeligt når man en gang imellem kunne hører flagermus hvirvle rundt om ørerne.
Godt trætte tilbage til båden ved femtiden og nyde komforten ombord på LouSill
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
Peter og Anne-Marie