Dag 19 på Atlanten.

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Thu 6 Dec 2007 16:30
17:01.542N 61:27.406W
 
Vi har rigtig god vind og skyder en god fart. I nat, den sidste nat, fik vi endnu nogle regnbyger, også med vind i. Det var ligesom om Atlanten gjorde opmærksom på, at vi ikke er i havn endnu.
 
Vi har i skrivende stund ca. 2o sømil til det waypoint ved Antigua vi har sejlet efter hele tiden, og derefter ca. 10 sømil til havnen.
Vi skulle have ligget i English Harbour, men pga. en udstilling af verdens største lystbåde (der bliver noget at se på) er vi dirigeret til Jolly Harbour rundt om hjørnet - også en stor exclusiv havn. Om en uge er udstillingen slut, og vi flytter over til English Harbour.
 
Det er utroligt, efter ca. 3 uger til søs pludselig at se en ø hejse sig op af vandet. Man oplever virkelig på sådan en tur, at jorden er rund, og med eet er den pludselig helt flad. Det er jo altid spændende om vores navigation er rigtig, hvilket vi endnu engang må konstatere. Instrumenter er kommet for at blive - sekstanten er historie!
 
Vi må knibe os i armen - det er ikke Tunø og jyske dollars, men Caribien og caribiske dollars (pengene er hvis noget af det samme).
 
Vi ved endnu ikke om vi får lov til at komme i havn idag, da vi ankommer lige ved lukketid kl. 16.30 for indklarering. Derudover skal vi til immigrationsmyndighederne, politiet, told og havnemyndighederne. Vi skal have visa til Antigua, båden skal have en sejladstilladelse til Antiguas farvande. I øvrigt skal vi også garantere vi ikke har sygdom ombord. Alt dette skal være i orden før vi må gå i land. Når vi det ikke, er der anker mulighed udenfor havnen - der kommer sikkert flere i løbet af aftenenen/natten. Myndighederne åbner igen i morgen tidligt.
 
Vi glæder os til snart at sætte nogle billeder på hjemmesiden, når vi har fået internetforbindelse. E-mailen sendes/modtages over satelittelefonen.
 
Jo, lives leves ombord.
 
Besætningen fra S/S "Lousill"