Kupang

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 7 Oct 2008 06:08
10:09.467S 123:34.577E
 
 
Kupang er en stor kontrast til Australien. På vores ankerplads, kan vi hele tiden høre biler og scootere dytte, der er en konstant støj fra land 24 timer i døgnet. Når vi kommer i land med vores "gummiboat" er der altid nogen til at tage imod os. Det er boatboys - ja det er voksne mænd, som gør det våde arbejde. Går ud og trækker os ind og bærer båden op på stranden. Det skal de have sølle 20.000 rupiaer (ca 10 kroner) 
penge for om dagen, så holder de øje med båden og tager vores afflad og smiler til gængæld et stort tandløst smil til os. Det med afflaldet er dog lidt et problem, posen bliver desikeret og alt bliver smidt rundt omkring. Stranden er fyldt med affald og det er ikke der allerflotteste velkomst til Kupang. Straks vi kommer i land er der venlige mennesker, som forsøger at sælge ting og tilbyde en tur rundt på øen. 
I går var vi seks personer afsted med Charlie, som kunne fint engelsk. Bilen vi kørte i, havde heldigvis aircondition og var en forholdsvis ny model. For seks personer en hel dag , incl. frokost, kom vi af med 150.000 penge. Vi besøgte deres museem, en "berømt strand", var ude at se hvordan de laver deres traditionelle musik instrumenter og hvordan de væver deres saronger. Senere blev det til et besøg ved et vandfald og et abe reservat. Alt i alt en rigtig god dag, hvor vi overalt mødte smilende og venlige mennesker, som forsøger at komme i kontakt og som meget gerne vil fotograferes.  
Selve Kupang er en beskidt by, fyldt med mennesker overalt,  støjende biler, scootere, motorcykler og busser. Busserne er autovans med plads til 12 personer, det normale ser ud som om det er 20 personer. Benzin til alle kan købes hver 100 meter - ser det ud somom - i 1 liters colaflasker. "Benzin stationerne" er en træhylde ude langs vejen og en familie siddende bagved til at sælge.
Vest Timor er en tidligere hollandsk koloni, som fik deres selvstændighed kort efter 2. verdenskrig. En korrektion til tidligere indlæg er , at de er 95% kristne og er en Kupang er rimelig veludviklet i forhold til blot 20 kilometer udenfor. Der boede de stadig i stråhytter uden moderne faciliteter og måtte hente vand ved en brønd.  
 
Vi venter stadig på den endelig formular, for tilladelse til at forlade Kupang. Mere om det senere, det er et stort gedemarked med alle de forskellige instanser.
 
 
Ship ohøj fra Lousill
 
Peter og Anne-Marie