Atlanten dag 2

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Sun 18 Nov 2007 10:38
27:06.562N 15:36.263W
 
Vi kom fint afsted fra Lanzarote på behørig vis med tuden af horn og vinken med flagene fra de andre både, som traditionen siger.
Vi har nu sejlet et døgn siden, og der har været god sigt og heldigvis lidt mere vind end de havde meldt. Det betød at vi kunne sejle den halve tid for sejl og resten med sejl og motor. Vi har nået 145 sømil det første døgn.
Turen gik ned imellem de Canariske øer og kl. 06.30 i morges slap vi sydspidsen på Gran Canaria. Nu er vi fri af land, og har Atlanten for os selv. 
I går eftermiddags talte vi for sjov om hvilken fisk man ønskede at spise til aften. Der var stor stemning for en tun.
Yngste Peter gik igang med fiskeriet, og to timer efter skrallede fiskehjulet ud med kraftig hast. Hvad var der på - en tun.
Efter en udmattelses kamp hev vi en fllot tun på 3 - 4 kg op - middagen var reddet og kyllingen kom tilbage i frysereren.
Vi spiste den lækreste tun så det væltede ud af knaphullerne, hvorefter resten blev sendt retur i havet.
Peter har spurgt her til morgen hvilken fisk vi ønsker at spise i dag...
Vi har allerede haft flere delfiner omkring os og i stævnen, hvor vi sejler/svømmer om kap.
Selv i nat havde vi flere der sprang op ved siden af båden, ligesom for at byde os velkommen på Atlanten.
Efter omstændighederne har alle sovet nogenlunde i nat, hvor vi har to-timers vagt med overlap. Søbenene er blevet ekserseret på bagperronnen.
Solsejlet er nede om natten for at kunne se stjernehimlen, men her til formiddag kom den op igen, da solen er hård herude.
Vi sejler mod Cap Verde øerne, indtil vi rammer passatvinden, hvorefter det går derover af. Om ca. 4 dage skulle vi være der.
Kl. 10.00 hver dag har vi "roll call" med de andre både fra "Blue Water Rally", og det viser sig, at vi har flere både i nærheden, dog uden at kunne se dem.
jo, livet leves!
Mange hilsener fra besætningen på S/S "Lousill".