Kakadu National Park og Kathrine Gorge

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 30 Sep 2008 05:13
12:26.923S 130:51.045E
 
 
 
Australien er et stort land, det vidste vi godt. Afstandene imellem turist attraktionerne er store, så vi var tidligt atsted hver dag for at få så meget ud af dagen som muligt.
Det første stop 2. dagen var ved Anbangbang rock shelter, som har været brugt i årtusinder som tilflugt for varmen og for beskyttelse for regn og torden i våd sæsonnen.
Efter et kort stop ved Aborigenal culture center kunne vi nyde en forfriskende dukkert i Edith Falls. Lige hvad vi trængte til efter lang køretur øst på til Kathrine Gorge.
Vi overnattede på Springvale Homestead, som er en kreaturfarm, en af de ældste i Nothern Territory. Camping pladsen lignede nu forrige nats sted og havde samme faciliteter.
Desværre kom vi for sent til farmen, for en rundvisning og et kig ind i dagligdagen på en farm med børn og deres "klasseværelse" anno 2008.
 
Vores tur på Kathrine River næste dag, var helt utroligt flot. Fantastiske klippevægge, flot lys og også en stegende hede. Hattene kom til deres ret, solen stod lige ned og
brændte hårdt.
 
 
 
 
 
 
Malerier fra 1980 er, lavet på samme måde som fortidsmalerierne. Kunstneren lever stadig og har igennem sine forfædre fået fortalt historier fra gammel tid. 
 
 
Her har de også en Thor, der kan give torden og lyn.  Ved Nourlangie Rock. 
 
 
 
En forfriskende dukkert i crocodile safety vand.
 
 
 
 
Der var dog en påmildelse om at kigge sig godt omkring.                                             Frokost i det "grønne", desværre var der temmelig varmt og fluerne var sultne.
 
 
 
 
Campingpladsen ved Springvale Homestead.                                                               Candlelight dinner under stjernerne.
 
 
 
  
 
En to timers tur på Kathrine River, flotte klippeformationer til begge sider. I tørsæsonnen skal man med 2 forskellige både for at komme videre ind i systemet.
I vådsæsonnen kan man gøre samme tur med én båd og på 45 minutter.
 
 
 
Der er stadig tørsæson her i september. I vådsæsonnen stiger vand niveauet normalt op til 8 til 10 meter. Ved store regnskyl kan det stige op til 20 meter.
 
 
 
Owen var klar med en barbie, efter vores sejltur. Han havde stegte snag (pølser) og dertil fik vi dead horse (ketchup) 
 
  
 
Et termitbo kan blive optil 7 meter højt med 1 million indbyggere.Der bliver lagt 1000 æg om dagen af 1 dronning igennem 60 til
70 år. De lever af celelose fra græs eller træ og kan overleve en brand, da de opmagasinerer føde inde i boet. Det er kun en 1/3 del der er
over jorden.  Der er brande, nogle kontrollérede, andre ukontrollérede, over alt. Brandene er nødvnedigt og naturligt for at holde underskoven´
fri så lyset kan komme igennem. Nogle frø kan kun knække hvis der engang imellem er brande.
 
 
  
 
Udstoppet buffelo fra filmen Crocdile Dundee.
 
 
 
Ship Ohøj - det var skønt at komme hjem igen!
 
LouSill
 
Peter og Anne-Marie