Isla la Tortuga, Venezuela

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Sun 6 Jan 2008 16:31
10:57.367N 65:13.565W
 
Efter en meget speciel shoppingtur i Porlamar, Margarita sejlede vi ved 15 tiden videre mod Panama. Vores mål var Isla la Tortuga, det var en tur på ca.  90 sømil og med en fart på 6 knob kunne vi være på en ankerplads ved daggry. De første mil var en meget stille og rolig sejlads, det er at sammenligne med en søndagstur på Silkeborgsøerne. Senere da mørket fald på, blev det en lidt mere rullende og kold sejlads, der kom regn, støvler og regntøj blev gravet frem fra gemmerne, men stadig med vinden ind agten for tværs. Vi fik sovet undervejs og var friske til en dukkert i det flotte vand ved Tortuga. Der er kun enkelte små farverige skur inde på stranden, øen er ubeboet. Der er dog en sandlandingsbane hvor de rige fra Columbia og Venezuela flyver ud for at nyde stranden. Vi ligger sammen med flere store motorbåde, vi blev noget benovet i går aftes da de begyndte at konkurrere om hvem der kunne få mest lys på og omkring bådene.
 
Vi ligger i en lagune med det mest fantastiske farve vand, ja det er svært at forstille sig, sandstranden er helt kridhvid og der er et rev tæt på. Vi var ude at snorkle ved revet i går, men strømmen var så stærk at vi måtte opgive en længere tur.
 
Senere i dag sejler vi til atollen Los Roques, det er en fredet nationalpark, der også er ubeboet. Vi sejler af sidst på dagen, så det passer med at vi igen kommer ind imes der er lyst. Vi kan desværre ikke helt stole på vores elektroniske søkort, så der skal holdes godt udkig.
 
God søndag til alle fra LouSill