Dag 3

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Thu 19 Feb 2009 15:46
Vi gør god fremdrift idet vi i vor gruppe på 6 både sejler konstant 7 knob SOG. Der er ikke meget vind her i Golfen of Aden så motorerne kører for næsten fuld kraft dag og nat, vi vil jo hurtigst muligt igennem dette farvand, der er kendt for pirateri.
 
Der er etableret en korridor - motorvej ned igennem stædet ca 450 sømil, hvor de vestgående skibe sejler i den nordlige  vognbane, der er 5 sømil bred og de østgående skibe sejler i en tilsavrende 5 sømil bred bane syd for. Mellem de to baner er der en "midterrabat" hvor igen af de store fragtskibe sejler og der sejler vi fra BWR i grupper af 6 både.
 
Det føles meget sikkert sådan at være omgivet af ca 50 skibe der sejler den ene vej og 50 den anden vej hvert døgn. Der er Krigsskibe fra mange lande i området, samt fly og helikoptere. Vi ser og hører dem med jævne mellemrum og de har informationer om at vi sejler her og vi opdaterer dem mindst to gange i døgnet, så alt virker meget sikkert, men der er ingen tvivl om at nerverne sidder uden på tøjet i dette område både hos os sejlbåde, men også de store kommercielle skibe.
 
Der er fiskerbåde med hurtiggående joller på slæb i området, de er fiskere fra Yemen, men det er også sådanne både piraterne anvender, så alle er helt op på mærkerne når de nærmere sig.
Et fragtskib tilkaldte hjælp fra et krigsskib lige bag os, fordi ikke mindre end 13 hurtiggående småbåde forfulgte ham, og han var sikker på at en kapring var under opsejling. Millitæret sendte en helikopter til området omgående, og kunne konstatere at det var lokale fiskere. Men det viste os at beredskabet virkelig er på plads.
 
Adskillige gange dagligt kalder de militære myndigheder alle skibe i området, og beder dem om at oplyse mistænkelig aktivitet til dem omgående. De understreger altid at de er her for at hjælpe os, så vi skal ikke holde tilbage med at kontakte dem. Her er således rigtig god service.
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
Anne-Marie, Thomas og Peter