Huahine

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 6 May 2008 23:16
16:46.553S 151:01.297W
 
Efter en lille dags sejlads tilbage til Papeete, sejlede vi dagen efter videre til Huahine. Huahine er en lille vukansk ø med rev omkring. Øen ligger ca. 100 sømil fra Tahiti, så vi sejlede af ved femtiden om aftenen og var fremme næste dag om formiddagen. Det var en meget stille nat, med næsten igen vind, så vi gik for motor, det første lange stykke, men ved solopgang kom der lidt vind, der var til at sejle på. Vi ankom til Fare, den største by på øen, lørdag formiddag. Byen er en stor kontrast til Papeete, en søvning, stille by med én lang vej igennem med små farverige huse, et par enkelte caféer, et internet sted, pensionater, små butikker med tøj og souvenirs  og et kæmpe supermarked. I forhold til et indbyggertal på ca. 5.700, synes vi alle at et supermarked på størrelse med et Bilka, var imponerende. Vare udbudet strakte sig fra hele new zealandske lam til lækre franske oste og alt indenfor sportsudstyr. Priserne var som vi har  vænnet os til - polynesisk - i den dyre ende af danske priser.     
Historien om supermarkedet og dens størrelse er, at det er borgmesteren der er ejer, og ikke har givet tilladelse til andre konkurrende butikker.
Søndag lejede Peter og jeg cykler og udforskede Huahine Nui, vi stoppede op og hørte på gudstjeneste og meget smuk polynesisk sang. Signe og Jakob tog på en hike op til Mount Turi, et bjerg på 669 m, hvor man går igennem junglen, igennem vanilie plantager og møder flere maraer - fortids religiøse steder.
Efter en meget varm motionsdag, var øjenlågene allerede tunge ved otte tiden.
 
I nat har vi ligget i en bugt, en times sejlads fra Fare. Der er så stille og fredeligt, den eneste lyd er hanen der galer. Ja og så lige et instrument, der har en eller ander høj lyd, som vi ikke har lagt mærke til før.
 
Jakob og Signe har købt en harpun, og drog ud for at skyde aftensmaden. De sigtede efter en passende størrelse, men kom hjem med en lille fisk på 10 centimeter. Ikke nok til os alle, men alligevel et flot resultat, taget i betragtning at det var første forsøg. Fangeriet blev indstillet da blodet fra fisken tiltrak hajer, formentlig en Lemon shark eller en Grey Reef Shark på to meter. Selvom de er her hele tiden, kan det godt tage modet fra én når man er ude at snorkle.
Vi har alle store forventninger om et nyt tilskud til kosten. Der kommer billeder af fangsten, så snart vi får net.
 
Livet leves!
 
Ship Ohøj LouSill
 
Signe, Jakob, Peter og Anne-Marie