Dag 13 på vj til..................

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Sun 16 Mar 2008 20:25
08:22.517S 121:36.312W
 
De sidste par dage har vi haft fin vind 20-25 knop agten for tværs og en medstrøm på 0,5 til 1,0 knop, Dette giver god fart i båden, men betyder også at den ruller en del i de 3 til 4 meter høje bølger.
Selvstyreren og riggen er på hårdt arbejde 24 timer i døgnet. Fredag nat kl 0130 gav det et smeld i masten og da vi fik dækslyset tændt kunne vi se at begge forsejl var på vej ned på dæk og i vandet - genua faldet var knækket ved mastetoppen ! Alle mand blev vækket og iført livliner før et større oprydningsarbejde kunne startes på fordækket i kraftig vind og 3-4 meter bølger. Et sejl på 50 kvadrat meter og 65 kvadrat meter skulle trækkes op af vandet og pakkes sammen, 4 skøder filtres ud, to spiler stager med 4 preventere og to ophal tages ned, samt diverse blokke og andet demonteres. Det gik stille og rolig og kl 0330 var alt ryddet op og vi kunne fortsætte for storsejl alene indtil det blev lyst.
Nu har vi ved hjælp af spilerfaldet fået et forsejl sat igen og kan fortsætte vor hastige sejlads til Marquesas -  det blev til 180 sømil sidste døgn.
Vi brugte lørdagen til at hvile ud efter nattens overarbejde.
Vi må vente til vi kommer i stille vand med at få faldet repareret og sat i masten igen, idet vi skal have en mand i masten, og det går ikke sådan som båden ruller her ude på det bulede Stillehav.
 
Vi har nu sat fiskesnørren ud igen, så vi kan komme tilbage på den sunde kost med fisk to gange om dagen.
 
 
 
Alt vel herfra
 
Annne-Marie, Lars og Peter