Dag 3 på Atlanten.

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Mon 19 Nov 2007 11:38
24:57.020N 17:36.071W
 
Vi har nu tilbagelagt endnu et døgn, og vinden har som forventet ikke vist sig nok til at kunne sejle for sejl. Det blev endnu en nat for motor, dog er vi ikke i tvivl om at vi er på Atlanten, da dønningerne ruller uanset om der er vind eller ej.
Solen står op kl. ca. 06.30 og går ned igen kl. ca. 18.30, dvs. den lyse og mørke periode er lige lange.
 
Natten går med udkig og radartjek og forløb rolig med et par fragtskibe på radaren, men hen på natten fik vi en melding om et ukendt objekt på ca. 2 x 1 m. der var observeret flydende på en position ca. 20 sømil fra vores kurslinie. Det gav en del snak over VHF- og SSB radioen. Vi fandt aldrig ud af hvad det helt præcist var, men at det nok var et løstrevet sømærke der flød rundt. Havde vi været tættere på, kunne vi formentlig havde set det på radaren.
 
Vi har to-timers vagt om natten, hvilket giver en god søvn til alle, da vi er fire på skift. Vagten sidder alene i cockpittet med sikkerhedsline, og må ikke forlade cockpittet. Skal der gøres noget med sejl eller andet om natten bliver bagvagten tilkaldt.
Alle har livliner på hvis man skal på dæk.
 
Vi har det sidste døgn tilbagelagt 165 sømil. Vejret er det samme hver dag, næsten skyfrit - nu i formiddag har vi 26 gr. og vandet 23,5 gr. Vi får de flotteste solop- og nedgange hver dag.
 
Vi har ikke så meget vind det næste døgn heller, så det bliver lidt for motor og sejl på skift. I flg. vejrkortet, som vi tager ned een gang i døgnet, skulle vi få noget mere vind i morgen. Når vi sejler meget for motor plejer vi at sige: Hallo hallo, færgen er i Caribien om få uger!
Passatvinden er ved at etablere sig stabilt i flg. vejrkortet, og når vi om et par dage er ca. 200 sømil nord for Cap Verde øerne, drejer vi til styrbord. Ordsproget siger - vi sejler sydpå indtil smøret smelter, hvorefter vi drejer til højre.
 
Dette var beretningen for idag - jo, livet leves.
Kh. fra besætningen på "Lousill".