Niue i sigte

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Mon 9 Jun 2008 03:58
19:09.499S 169:55.446W
 
Vi har nu Niue i sigte og herfra ser øen anderledes ud end tidligere Polynesiske øer. Den er flad, den består af oppresset havbund og ser ikke særlig frugtbar ud. Øen er verdens mindste nation, der er ca 1750 indbyggere. Øen har verdens højeste antal parlementsmedlemmer pr. indbygger, ifølge lonely planet ca. 80. Støtte fra New Zealand og hjælp sendt fra niueianere der bor i andre lande er deres økonomi baseret på. Der kommer næsten ingen turister til øen.
Vi skal ligge ved bøjer, der har været tvivl om der var en ledig til os. Men i løbet af de sidste 24 timer er der flere både der har besluttet sig for at gå direkte til Tonga, så der skulle være en ledig. Vi kommer ind til ankerpladsen lige inden det bliver mørkt, og håber på en fredelig rolig ankerplads.
Det sidste døgn har vi haft jerngenuaen til hjælp, der har næsten ingen vind været. Vi har brugt meget af dagen på at kigge efter hvaler, det flade vand skulle gøre det muligt at se Humpback/pukkelhaver. De kommer hertil området omkring Niue for at føde deres unger imellem juni og september.
Det er spændende at se hvad der gemmer sig bag næste bugt, og komme i land og møde indbyggerne.
 
 
Ship Ohøj LouSill