San Blas i sigte

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Wed 16 Jan 2008 13:26
09:48.758N 77:58.478W
 
Efter 4 døgn er vi så småt ved at nærme os kysten ved Panama. Det har været en hurtig tur med meget vind. Et døgn havde vi konstant 15 til 18 sekm. ind for agten. Der var 10 meter høje bølger der brækkede lige bag ved båden, ja enkelte nåede helt ind i cockpittet. Vi satte ny rekord for udsejlet distance på et døgn - hele 222 sømil. Desværre mistede vi vores lille spielerstage; den klappede sammen som en tændstik. Det skedte ved 5 tiden om morgenen, det lýkkedes at få sejlføringen ændret og vi kunne fortsætte med et spilet forsejl og storsejl alene - normal dansk sejlførring.
 
Den første del af turen blev der bagt rugbrød og franskbrød samt spillet kort.
 
Louise fik en kæmpe fisk på krogen, på størrelse med hende selv, sådan så det ud, da den sprang flere meter i vejret - og forsvandt i det 3000 meter dybe hav.
Der har også de sidste dage været roll calls, så vi har kunnet følge med i hvor de andre både ligger i forhold til os. 
 
Da vi nåede ned langs Columbias kyst blæste det op og bølgerne blev store og stejle. Vores vejrfiler og sejladsbeskrivelse beskrev dette vejrfænomen og vi var forberedt på hårdt vejr. Vi var sejlet langt ud fra kysten på 3000 meter vanddybde for at mindske de store krappe bølger.
 
Den sidste nat har været mere stilfærdig, der har været vind på 7 til 8 sek.m og vi har kunnet fået udsovet så vi er klar til SanBlas som er mange små, ja på størrelse med fodboldbaner, øer ud for Panamas kyst. Det bliver lidt spændende om vi kan finde vej ind mellem koralrevene og til vort første bestemmelses sted Snug harbor.
 
Ship Ohøj fra LouSill