Makemo, Tuamotu

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 8 Apr 2008 05:52
16:37.6460S 143:34.3256W
 
 
Lørdag formiddag, lige omkring  lavvande,gik vi ind igennem passet til atollen Makemo. En atol er et ringrev - et resultat af en vulkan, der er sunket i havet og revet, der omkranser atollen er kanten af vulkan krateret. Man sejler ind igennem passet som tit er meget strømfyldt og ender inde i et sandt paradis. Ingen dønninger overhovedet. Vandet var så stille og fladt som et stuegulv, helt turkis blåt og rent nok til at man kan se 25 meter ned. Alt dette er omkranset af palmer og hvide koral strande.
Straks vi havde smidt krogen, hoppede vi i vandet, det var vores belønning, efter 3 døgn på vej. 28 grader og helt klart vand, fyldt med fisk, det var en ubeskrivelig dejlig oplevelse.
Senere tog vi ind til landsbyen ( in the gummiboat) som lå tæt ved passet. Der er omkring tusinde beboer i området Vi gik lidt rundt og kom hen til rådhuset Hotel de Ville. Der var livlig aktivitet, hele landsbyens beboer var i gang med at forberede en velkomst til et cruiseship BREMEN, som skulle komme ind dagen efter. Vi blev inviteret til, at komme med til festlighederne, vi skulle bare komme ind næste dag ved ni tiden.
Næste dag, kom vi ind samtidig med alle "turisterne". Der var velkomst med lei ( blomsterkrans) en kokosdrik og "fransk" kindkys til alle. Borgmesteren holdt tale, der var traditionel dans, boder med perler, kurveflet, kjoler og t shirts i flotte farver, en bod med tatovør, flere forskellige handicraft boder. Efter en tur med air condioned bus ud til rn perlefarm, var der smagsprøver af de lokale specialiteter, mest kokos og jams. Altsammen akompagneret af trommemusik og dans.
Senere på dagen sejlede vi et lille stykke længere ind i atollen, til et meget flot snorkle område.
 
 
I dag er vi gået ud af passet klokken 3 eftermiddag og er nu på vej til en anden atol Kauehi, her skal vi gerne være ved passet i morgen ved middagstid for at komme sikkert ind i athollen.
 
Ja livet leves, men det bedste er nu en helt rolig ankerplads!!!
 
Ship Ohøj
 
LouSill
 
Lars, Peter og Anne-Marie