Phi Phi Don, Thailand

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Mon 1 Dec 2008 05:08
07:44.828N 98:46.040E
 
 
Her til morgen droppede vi ankeret ved Phi Phi Island. Et meget flot sted med hvide strande, stjele træbevokset klipper og helt klart vand. Vi har endnu ikke nået ind på land, men kan herfra se der er masser af liv og glade dage inde på stranden. Vi har sejlet hertil i nat, det har været noget af en oplevelse, vi har igen stiftet bekendskab med en fiskeflåde. Den thailandske flåde er om muligt, mere impornerende end den indonesiske og malaysiske. Vi har igen zig zagget ind imellem rejefiskere, som sejler med net ud til begge sider og med kraftigt lys på nettene. De sejler frem og tilbage, ind imellem hinanden - utroligt at der er rejer til dem alle. Ofte stopper de op og drejer rundt eller suser lige bagom os, men fuld belysning og net ude. Det var lidt af et mareridt at komme igennem. Det positive er, at vi er ved at være langt nok væk fra ækvator, så vi har vind at sejle med. Det har vi ikke være forvendt med de sidste par måneder.
De to foregående dage har vi ligget udfra Kohe Lipe ved en øgruppe der hedder Butang. Øgruppen er National Park og har det klareste vand og de flotteste coraller i området. Vi tog på en tur med en Long boat ud til nogle af de flotte strande med coralgraden og havde en dejlig dag. Dejligt at komme til et sted med klart vand og mulighed for en morgendukkert fra båden.
 
Nu ligger vi så her ved Phi Phi og havde sådan glædet os til at få besøg af Doris og Trine og dele al den her herlighed med nogen derhjemme fra. Men omstændighederne vil anderledes, besøget er blevet aflyst indtil videre. De politiske uroligheder i og omkring Bangkok er for usikkert og så længe at lufthavnen er besat, er besøget stadig uvist.
Her er alt fredeligt, vi mærker intet til den politiske situation, det håber at vi bliver ved med.
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
Thomas, Peter og Anne-Marie