På vej til SavuSavu, Fiji

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Mon 23 Jun 2008 23:43
17:52.150S 176:07.577W
 
I går eftermiddag forlod vi Tonga og satte kursen mod Fiji. Dagene på Tonga fløj afsted, specielt de sidste dage hvor vejret artede sig helt fantastisk. Specielt Tonga har været svært at sige farvel til, ti dage går alt for hurtigt og der er så meget at opleve.
Jakobs 25 års fødselsdag blev fejret sammen med Faakis familie. Vi var blevet inviteret til at deltage i deres søndags gudstjeneste. Vi ankrede op uden for landsbyen og kom lidt før tiden. Faaki var ikke helt færdige med maden, så vi blev vist hen i fælleshuset, hvor mændene sad og drak kava. Det er skik at alle mændene i landsbyen mødes inden kirke og drikker kava, de kan ikke servere selv så der må være én kvinde tilstede og hun skal være over 18. Efter kava drikningen går de ud til de forskellige kirker de nu engang tilhører.
Vi sad rundt om en kæmpe opvaskebalje med noget gråligt stads der skulle være kava og fik drikken serveret i en kokusskal som gik på omgang. Det smagte også som, tror jeg, opvaskevand, med lidt pafume smag tilsat. Det prikkede helt lidt i munden ellers var der ikke nogen virkning. Kava er lavet på roden fra peberplanten Piper Methysticum og har forskellige virkninger. Den mest kendte er klar hjerne men kropslig sløvhed. Der var meget varmt så det sløve var der ihvertfald.
Efter kavadrikningen gik vi op til kirken og sad her på gulvet på måtter og hørte på deres sang. Faaki oversatte prædiken for os, så vi kunne følge med i hvad der skete. 
Frokosten blev indtaget ude på båden, det var vi egentligt meget godt tilfreds med. Vi havde kigget ind i Faakis hus og det så ikke ud som om hun havde tallerkner og bestik til mere end lige familien. Solen skinnede ( det var jo Jakobs fødselsdag) og der var en let brise, alt i alt en rigtig dejlig frokost i selskab med nogle rigtig søde mennesker. Det er ret utroligt at vi, med så forskellige baggrunde som vi har, kan sidde og udveksle historier og nyde hinandens selskab. Og endda alle blive klogere på verden.
 
Vi er nu på vej, vi skyder en fart på ca. 6 knob, vi har spilet forsejlet, solen skinner og vi forventer at være i SavuSavu torsdag middag.
 
Livet leves
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
logbog 12.00: kurs 297, motor og sejl. vind fra E styrke 4, søen 1,5m og vejret er godt.