Galle, Sri Lanka

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Fri 9 Jan 2009 09:01
06:02.041N 80:13.856E
 
 
Vel ankommen er vi nu officielt i Sri Lanka. Hele morgenen er gået med at have forskellige myndigheder ombord. Første myndighed var militæret, de kom ombord, for at chekke om vi havde våben ombord. Der er stadig borgerkrigs ligenede tilstande her, så tjekket foregik på en ankerplads udenfor havnen, som er bevogtet med to maskingevær poster ved hver mole. Der er også rygter om at der affyres dybdevandsbomber om natten for at være sikre på at der ikke kommer tamilske tigre dykkende ind i området. Der kom to herrer ombord som gennemgik hele båden, lukkede alle skabe og skuffer op for at være sikker på at der ikke var våben nogen steder. Vi var blevet advaret af én af de andre både, om at holde øje med hvad der foregik, båden før os var blevet bestjålet for 80 US dollars.  Hos os tiggede de cigaretter, cola, juice, t shirts, caps og hvad vi ellers havde i skabene, der var ingen blufærdighed fra den side. Videre inde i havnen fik vi besøg af imigration, customs, helth, security, port authority og vor lokale agent. Alle bad meget bestemt og uden at blinke om ektra ydelser ud over de 200 US dollar som vi havde betalt for at komme ind i landet og ligge i havnen. Tolderen havde endda medbragt en specielt taske til at have den flaske Bacardi rum "til kontoret" som han synes han havde fortjent.
Nå, nu er det overstået og vi vil de næste 10 dage ud og se hvad Sri Lanka kan byde på.
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
Thomas - som nu har sejlet sit længste stræk
Peter - som river sig i håret over inder mentaliteten
Anne-Marie - som glæder sig til at komme i land og få rørt sig.