Maumere, Flores

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Sun 12 Oct 2008 07:27
08:37.6584S 122:18.7574E
 
Klokken fem er der allerede lyst her i denne del af Asien. Der er tilgengæld mørkt omkring klokken 6. Efter en gang tidlig iseng og tidlig op - hævede vi ankeret klokken fem og sejlede mod Maumere.  I Maumere mødtes vi med 3 andre BWR både.  Marianne, Heidenskip og Zipadoda of Dart, som var sejlet direkte fra Kupang. Straks vi kom i land fik vi arrangeret en tur ind i landet, med en guide. Vi ville ind til Kelimutu National Park. Serværdigheden i parken er 3 vulkankratere, hver med sin farve. Det var en tur, på ikke særlig god vej, på 4 timer, så vi måtteigen op klokken fem. Turen op igennem de små landsbyer, var meget spændende. Børnene var på vej i skole, flok gik rundt og fejede omkring husene, vaskede sig i bækken og forsøgte at få gang i bålet.  Længere oppe kom vi forbi rismarker sat i terasser, et meget flot syn i morgendisen.
De tre søer eller kratere er rød/brun, irgrøn og sort. Legenden siger, at den rødlige sø er hjemsted for alt det onde i folk, den irgrønne er hjemsted for unge sjæle der er døde og den sorte sø, er hvor den kloge og gamle sjæl er.  Vi skulle gå de sidste 2 kilometer op gennem skoven, hvor vi mødte aber, så kaffe og cacao planter, nellikefrøkapsler og  masser af flotte arter af begonia og rhododendron blomster Det var dejligt køligt oppe ved bjergene og helt oppe på toppen (1600 meter ), kunne vinden næsten sammenlignes med en dejlig forårsdag derhjemme. Det var et utrolig flot syn oppe fra toppen. Bjergtoppe til alle fire sider og de tre søer i dybe kratere, med de flotte farver. Farverne kan måske ses på deres web side www.tnkelimutu.com 
Efter bjergnedstigningen kunne vi købe kaffe og snaks i boderne på parkeringspladsen . De solgte også flotte ikat, saronger eller tørklæder i håndvævet uld. Reglen er at man skal prige om prisen, men det er meget svært at tage seriøst, når prisen er fra 75 til  200 kr og at det tager op til et halvt år at væve tørklæderne. Alle smiler og er meget glade for at praktisere deres engelske.
Hjemturen til ankerpladsen, blev en meget varm og svedig tur. Hjemme ombord igen, efter 12 timers tur, kan man være lykkelig for sin bruser, det rene vand i hanerne og ikke mindst toilettet.
 
Vi er igen stået tidlig op for at være fremme på næste ankerplads inden det bliver mørkt. Her skulle der være ekseptionel snorkling og en lille landsby at besøge.
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
Peter og Anne-Marie