På vej til Kupang, Vest Timor, Indonesien

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Fri 3 Oct 2008 02:21
11:39.097S 128:05.745E
 
 
Efter næsten 2 uger i Darwin, er vi nu på vej længere vest på. Vi kommer nærmere og nærmere den nordlige halvkugle. Vibeke og Karsten kom ned på havnen i går morges for at vinke farvel. Vi havde lånt en kæmpe ventilator, til lidt nedkøling og cirkulation i salonnen. Det var til stor hjælp til nattesøvnen. Lidt vemodigt at vinke farvel til et fantastisk hyggeligt nyt bekendtskab.
 
Vi er nu på vej til Kupang, endelig, der har været en masse af bureaukrati, uheldige meldinger og ikke mindst mange forskellige historier om hvad vi kan forvente i Vest Timor. Der er fornylig indført en regel i Indonesien, dog ikke i alle provinser, der betyder at alle lystyacter, skal deponere 15% af bådens værdi til staten ved indklaréring. Beløbet bliver ved udklaréring igen frigivet, for vores vedkommende ville det være når vi kommer til Nongsa Point, lige før Singapore. Beløbets størrelse og historierne om forskellige måder at udføre reglerne, har gjort at vi alle har stillet spørgsmål til den Indonesiske stats pålidelighed. Sagen er blevet klaret af BWR ved at hyre en agent, som står inde for at reglerne bliver overholdt og at det skulle gå gnidningsløst. Vi krydser fingre, for at vi ikke bliver tilbageholdt og at pengene vi har indbetalt kommer i de rigtige lommer. Det håber vi alle på og vi vil når vi kommer frem til Kupang, blive modtaget af Richard fra BWR og agenten. Der er 475 sømil til ankerpladsen og vi forventer at være fremme efter 3 til 4 døgn.
 
De fleste både forlod igår Darwin, vi sejler alle som på en perlerække på vej. Vi har her til morgen haft roll call og kan følge med i hvor de andre befinder sig. Desværre er der INGEN vind, motoren får lov at gøre arbejdet. Vi skulle måske have købt en stor ventilator og sat den på agterdækket til at drive os frem. Solen skinner fra en skyfri himmel og delfiner og flyvefisk hopper omkring os. Vores bimini (solsejl) gør sin gavn, uden den havde vi været stegt levende.
 
Alt vel ombord!
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
Peter og Anne-Marie
 
 
I kan også følge med på: http://www.bluewaterrallies.com/