Dag 4

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Fri 20 Feb 2009 15:49
 
Vi sejler fortsat ned igennem transitkorridoren, imellem hobetal af fragtskibe samt koalitonstyrkernes fartøjer. I nat mødte vi "European Coalition Warship L16" som vist er bedre kendt som Absalon. De sejlede tæt forbi til bagbord, og Peter fik en kort snak med dem. De sagde at her var meget roligt for tiden, så vi kunne forvente en problemfri passage til Djibouti. Derefter ønskede de os fortsat god tur, og fortsatte videre i deres patrulje. Vi sørgede naturligvis for at sige dem tak for deres indsats og for at passe godt på os. Her i eftermiddag så vi dem igen, så fik vi også et billede af skibet.
 
For de interessede findes der en hjemmeside med information om transitkorridoren i farvandet www.mschoa.org. Vi har ikke selv været derinde, men et krigskib annoncerede informationen i æteren på kanal 16 i går aftes.
 
Tidligt på eftermiddagen fik vi besøg af 3 spækhuggere. Først troede vi det var en hval, eftersom vi så en stor halefinne over overfladen. Da de kom tættere på stak en af dem hovedet helt op over vandet, og sådan et karakteristisk fjæs er man ikke i tvivl om hvem tilhører. Der var en stor og to mindre, som roligt svømmede forbi båden i al deres pragt. Fantastisk flotte dyr, men i modsætning til når delfiner hopper langs med båden, har man ikke lyst til at springe ned og leje med dem.
 
Vi har netop nydt et dejligt måltid bestående af ovnkartofler og en friskfanget guldmakrel. Fisken strøg næsten direkte fra havet og ned på panden, kun afbrudt af et kortere stop på agterdækket hvor dissektionen fandt sted. Det var virkelig en lækker fisk, og "fish & chips" af den kvalitet kan vist ikke købes bedre. Så nu slås der mave mens vi snakker om hvorfor livet dog er så hårdt.
 
Ship Ohøj fra LouSill