Mackay

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 19 Aug 2008 13:27
21:06.708S 149:13.620E
 
Efter næsten otte dage på havet, opbygger der sig en stor forventning til at komme i land og opdage. Der var kommet en del andre BWR både ind, så de første dage gik med snak og hygge.  Bla. en stor reception holdt af Margaret og Brian fra Our Island, som ville byde os velkommen til Australien. Der blev serveret både kænguru, krokodille og lækker Australsk vin. Det endte med et fantastisk party, musik, dans,optrædning og højt humør.  Det kom dog frem at partiet også skullle være et farvel til BWR, de havde bestemt sig for at  blive her hjemme og måske melde sig til det næste rally, som kommer forbi i  2010, for at sejle med til Middelhavet.  Trist at sige farvel til mennesker som er blevet en del af den store familie, som vi efterhånden føler os i BWR.
 
Jakob og Signe fik arrangeret det sidste mht . deres ferie i Australien, og gik fra borde lørdag formiddag. Der var mange varme ønsker om en fortsat god tur fra alle de andre både.  "Lidt" vemodigt at sige farvel efter ca. 4000 sømil og 3 måneder ombord på LouSill.  Det blev dog konverteret til "på gensyn i Århus" istedet og det gjorde det hele lidt lettere.
 
Vi er nu "os selv"ombord og nyder det i fulde drag. Vi har været på ferie i Sydney i seks dage. De første dage var vi rundt til serværdighederne. Vi tog en turist bus rundt den første dag, for lige at få et owervue af byen. Hele tiden kresede vi omkring Opera bygningen. Opera bygningen set fra Mrs. Macquaries point, fra Harbour Bridge, fra Admiralty House og endelig fra en havnerundfart. Ligemeget hvor vi kiggede hen, kunne vi ikke få øjnene fra den. Vi var på en rundvisning  i operabygningen og fik fortalt historen om alle genvordighederne før ællingen blev til en svane. Det endte med at vi bestilte billetter til operaen Don Giovanni af Mozart, fredag aften. Det var oplagt at få det hele med, når vi nu var der.
 
Det er mange måneder siden vi  sidst har været i en storby, så bare det at komme ind i et stormagasin var en rigtig god følelse, at gå rundt og røre eller kigge på alle varerne, var næsten som at komme hjem til Århus igen. Det var svært at få styr på vejrtrækningen ind imellem. En tur i Botanisk have, videre på kunstmuseet, hvor der var flot dansk møbeldesign overalt, et besøg i St. Mary´s Cathedral, hvor Paven havde været i sidste uge, en god gåtur rundt i The Rock Area,  videre til Darling Harbour og en tur ned omkring The Fishmarket til en gang fish and chips hos Doyles.  Ja der er nok til en uge mere hvis ellers fødderne kunne holde til det.
 
Et hurtigt besøg i IKEA, Sydney og få suppleret op med rugbrødsblandiger, lakrids og sild, blev der også tid til.
 
Lørdag mødtes vi med Jonathan fra Wavelink til frokost ude ved  den meget berømte Bondi Beach.  En meget hyggelig frokost med en flot udsigt, desværre lidt køligt, her i vintermånederne, der var dog mange ude for at surfe.
 
Senere lørdag blev vi hentet på vor hotel af Yvonne og Martin, ( Peters mors kusine og mand, som er flyttet til Australien for 4 år siden) som kørte os ud til deres hus som ligger oppe ved Blue Mountains, nordvest for Sydney.  Det er rigtig mange år siden vi sidst har mødtes , så det var spændende at se hvordan det skulle gå. Det gik forrygende, snakken stoppede ikke før vi igen blev sat af ved hotellet dagen efter.
 
Sidste dag brugte vi til mere shopping og en tur i Sydney Wildlife Park, vi skulle lige ind og se en koalabjørn. Det er simpelthen det sødeste lille dyr, sover, spiser, sover og spiser. Nogen gange kunne de lige åbne et øje og så sove videre.
 
Nu er vi tilbage i blæsende Mackay. Vi er så småt ved at gøre klar til den videre tur op langs Great Barrier Reef.
 
 
Ship Ohøj
 
Peter og Anne-Marie