Rangiroa, Tuamotu

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Sat 19 Apr 2008 03:19
14:58.068S 147:38.210W
 
I Toau blev vi modtaget med åbne arme af familien, som vi havde mødt i Fakarava. Middagen hos Liza var meget speciel. Vi sad med fødderne i sand, fakler i sandet og udsigt til bådene og nød mange forskellige retter mad. Bl.a. rå tun i kokosmælk, kylling i kokosmælk, kokospandekager, stegt fisk blandet med revet kokos og meget andet. Altsammen rigtigt godt og sikkert også meget sundt.
Liza tilbød at tage os alle + to andre både med ud til en muto dagen efter. Der kunne vi snorkle i flot vand sammen med hajer. Imens ville hun og hendes familie tilberede en frokost til os på bål. Vi tog afsted tidlig morgen i en åben båd, vi var 28 i båden og sad på plastic stole som raslede rundt, når hendes søn  satte fart på båden. Mutoen var ikke større end, at man kunne gå rundt på et kvarter og der var flere rev omkring med masser af fisk. Imens vi snorklede, begyndte familien og lave maden. De plukkede blade og puttede dej i og lagde dem på grillen. Der var fiskestykker i en sojalage med hvidløg, som også kom på grillen.  Senere var der nogle stykker, som tog ud for at harpunere fisk til grillen. De kom tilbage med 6 fisk i flotte farver, som  lige blev renset og derefter smidt på grillen. Det smagte dejligt. Som en ekstra gevinst kom hajerne helt tæt på land for at spise resterne af fiskene.
Det varede lidt inden vi igen tog ud for at snokle, hajerne skulle lige være mætte først.
Igen en helt utrolig flot dag med mange gode oplevelser takket være Liza`s  store gæstfrihed.
Dagen efter slap vi fortøjningen og havde en enkelt nat i en atol ved navn Apataki som så ud ligesom de andre med palmer, koralstrand og flot snorkle vand.
Nu ligger vi så her i Rangiroa, den største atol i Stillehavet, der er 2000 indbyggere og den mest kommercielle atol vi har været på.
Vi ligger ind til den største by på atollen og har udsigt til et meget flot hotel. Hotellet har hytter på pæle ude i vandet, det er baseret på honeymoon hotel, så alle vi sejlere er ikke så velkomne. Hvis vi skal bestille bord, er vi nødt til at bestille 2 og 2.......
Vi har dog benyttet os af muligheden for en tur til en perlefarm i dag. Det var meget interessant at se hvordan de poder østersne og ca. to år efter høster perlerne.
Vi havde en forventning om internet på atollen, måske lidt optimistisk, men det er meget langsomt, så der kommer desværre ingen billeder, før vi kommer til Tahiti.
Vi regner med at sejle herfra søndag morgen og forventer at være i Papeete midt mandag.
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
Lars, Peter og Anne-Marie