Snug Harbor, San Blas

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Fri 18 Jan 2008 19:12
09:19.5642N 78:15.1156W
 
Efter 4 døgn sejlads navigerede vi ind til en lille ankerplads der hedder Snug Harbor. Det sidste stykke var vi i kontakt med en anden båd fra ralliet som kunne lede os igennem revene. Stargazer, Penelope 3, Hiedenskip og Hakuna Matata var allerede ankommet. Kort efter vi havde kastet ankeret kom små mænd i kanoer over til os. Det var kuno indianer i deres udhulede træstammer med sjove kulørte sejl. Sejl lavet af rissække eller tøjrester af alle farver. En skulle have 10 Dollars i fee for ankring, vi fik en flot kvittering med et kæmpe stempel. En anden modtog bestilling på morgenbrød og frugt og havde medbragt flotte eksemplarer af deres molaer. Det er broderede stykker stof lavet af mange lag i flotte farver, stykkerne sættes sammen til bærestykker til deres dragter. En tredje tilbød os en guided tur op til deres begravelsespladser som lå højt oppe i junglen. Derefter en tur til deres landsby med et besøg hjemme hos hans famile.
Det var meget spændende at høre om hvordan de begraver deres døde. De graver et stort hul og lægger den døde i en hængekøje så den kan svinge til evig tid, dækker hullet til med en pold som efterhånden bliver helt blank af folk der stryger den, herefter bygger de en hytte henover.. Begravelsespladsen var pladseret oppe på et højdedrag i junglen med en flotteste udsigt ud over bugten
 
Besøget i landsbyen var også en kæmpe oplevelse, der boede omkring 2000 vokne i landsbyen, De fleste boede i hytter med stråtag og kun jord på gulvet. Fyren vi var hjemme hos, boede i et lille " værelse" på 10 kvm sammen med sin famile, kone og 2 små børn. I hytten er der fire værelser hvor der bor andre familier. Der er også er fællels rum med et ildsted til madlavning. Ja det er næsten ubeskriveligt men alle var glade og vi følte os meget velkomne. Vi så deres flotte håndværk og købte molaer som måske kan bruges til puder engang.
 
I dag sejler vi på vej til Provenir. Vi startede ud så snart solen var højt nok oppe til at navigere efter og forventer at være ved ankerpladsen om en times tid, ca klokken 17. Isla Provenir er en ø på størrelse med 2 foldboldbaner hvorpå der er en landingsbane. Det er her vi skal indklarere til Panama og det er også her vi skal mødes med Frank, Kisser og Victor i morgen. Det bliver spændende om en aftale lavet for et år siden med et mødetidspunkt der hed den 19 janaur kl. kvart over....kommer til at lykkes.
 
Ship Ohøj fra
 
LouSill