Lizard Island

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Sun 7 Sep 2008 04:48
14:39.611S 145:27.111E
 
Lizard Island er navngivet af Kaptajn Cook, som sejlede rundt i farvandet i 1770erne, for at opmåle den australske kyst. Lidt syd for Hope Island grundstødte han på et rev, med Endeavour. Skibet blev slæbt ind til Cooktown og blev halet op på stranden, for at udbedre hullet i skroget. For at kunne navigere igennem revene er det nødvendigt, ihvertfald dengang, at komme højt op for at se de mørke og dybe passager i vandet. Imens skibet var på land, tog Cook herover til Lizard Island og klatrede op på, det der nu hedder Cooks Lookout, 335 meter, for at finde en åbning gennem det ydre rev. Straks han gik i land, så han et stort firben, deraf navnet Lizard Island.  
Vi har været i land og efter kun kort tid, mødte vi også et firben. Et ret stort, ca. en halv meter langt firben. kiggede sløvt på os. Desværre er der overskyet, der ligger en stor sky henover Cooks lookout, så vi synes ikke det er besværet værd at forsere bjerget, når vi ikke kan blive belønnet med den flotte udsigt.
Vi har derimod været ude at snorkle, lige her i Mrs. Watsons Bay, hvor vi ligger for anker, er det nogle meget flotte koraller. Det er den bedste snorkling vi har set, siden Tahaa. Der er store fisk, der tygger løs på korallerne, store muslinger på 1 meter, med blå åbning, der står og venter på bid. En arm eller et ben kunne let blev klemt af en sådan krabat. Fiskene er i tusindetal af arter og størrelser og vandet er krystalklart. Øen er ubeboet bortset fra et luksus resort, vi har været oppe og kigge. Det er dog ikke for sejlere, vi kunne ikke komme ind, det er for guests only.
 
Livet leves på LouSill
 
Peter og Anne-Marie