Penang, Malaysia

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Mon 24 Nov 2008 11:34
 
05:24.839N 100:20.630E
 
 
Vi har de sidste par nætter ligget i Tanjong City Marina i byen Georgetown på Penang. Georgetown viste sig at være en rigtigt hyggelig by. Byen er opstået omkring British East India Compagny i 1800 tallet, hvor englænderne ville etablere et handelscentrum i Melaka strædet. Den er en skøn blanding mellem flotte engelske koloni bygninger, kinesiske toetagers byhuse med butik i gadehøjde og beboelse foroven, skyskrabere og masser af faldefærdige og alligevel charmerende træhuse. Også en blanding af kinesere, malayer, thaier, indere og turister. Ikke at forglemme alle de flotte hindu og buddisttemplerne der er spredt ud over hele byen. Der er også en stor procentdel af befolkningen der er muslimer, så flotte prangende moskeer, var der også mange af. Det mest charmerende var bydelen Little India, med alle de små butikker med farvestrålende udsmykninger, butikker med sarier, frugt og krydderier arrangeret efter alle kunstens regler, dvdér med den sidste nye Bollywood film og ikke mindst en tur med en Trishaw som var flot pyntet med blomster siddende under en parasol. ( cykeltaxa). Senere var vi en tur i Botanisk have og videre ud til det største buddist tempel i Malaysia Kek Lok Si Temple, som lå en stykke udenfor byen.
 
Turen fra Singapore til Penang, har været lidt af en stroppetur. Det første stykke fra Singapore til Port Dickson, var en 24 timers sejlads, hvor vi om natten måtte zig zagge mellem fiskerbåde, store træstammer, affald og store tankskibe, altimens vi holdt nøje udkig efter pirater i Melaka strædet. Vi sejlede 4 både i visuel kontakt med hinanden.
 
I Port Dickson lå vi i Admiral Marina, www.admiralmarina.com en meget flot marina, med flotte faciliteter såsom et klubhus der lignede et palads med tilhørende svømmepøl. Vi 4 både fik arrangeret en endags tur til Kuala Lumpur med taxa. Ifølge turarrangøren var det 45 minutter i bil indtil centrum fra marinaen, det viste sig dog at være 45 malaysiske minutter, det tog 2 timer. Vi kørte en tur rundt i byen og så nogle af højdepunkterne. Vi gjorde et stop ved Batu Caves, en kæmpe grotte med et hindutempel, Petronas Towers www.petronastwintowers.com.my to flotte 452 meter høje ståltårne, designet af en argentinsk arkitekt Cesar Pelli og færdiggjort i 1998 og endelig var vi i Chinatown. Vores aftale med turarrangøren indkluderede også at vi kunne blive inde i byen til sent og have mulighed for at finde en restaurant, hvor vi kunne nyde lysene fra de flotte Twin Towers. Dette blev dog forpurret, pludselig vendte taxaen rundt og kørte "hjem" til marinaen. Vi prøvede med alle mulige overtaleleser at få ham til at vende om, men intet var muligt. Ærgerlig at en rigtig god dag blev så brat afsluttet. 
 
Sejlturen opad fra Port Dickson og til Penang blev pga. alle fiskerbådene og en masse affald og grene i vandet, konverteret til dagssejlads. Vi startede ved daggry og droppede ankeret ved solnedgang de næste tre dage, så det var dejligt at komme i havn ved Gorgetown.
 
I øjeblikket er vi på vej fra Penang til Langkawi, vi vil gøre et stop ved Pular Payar Marine Park, hvor der skulle være god dykning og snorkling. DET GLÆDER VI OS TIL.
 
Ship Ohøj fra LouSill
 
Thomas, Peter og Anne-Marie