På Ibiza

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Mon 25 Jun 2007 10:58
38:58.928N 1:32.342E
 
 
 
I Santa Eulária Des Rui var der folkefest Sankt Hans aften. På en café blev det, som aftenen skred frem, mere og mere festligt. Gratis udskænkning af sangria og uddeling af kager ad libitum. Der var musik på torvet og aftenen sluttede med knald fyrværkeri.
 
 
 
                              
 
 
Næste dag havde vi lejet bil. Vi var inde på øen og kørte rundt i et meget smukt landskab. Der er ikke mange turister, når først man kommer bare lidt ind på øen. Terrasse landskaber med mandel-, figen-, oliven-, appelsin- og grapefrugttræer.Vinmarker, grønsagsmarker og flotte lysegrønne pinietræer sås ud over dalen. I en lille by Sant Joan var hele byen igang med fest for helgenen Joan.
 
Efter en siesta og badetur ved en lille cala i nærheden af Sant Antoni, kørte vi ind til Ibiza by eller Eivissa, som byen hedder lokalt. Nød en slentretur i den gamle bydel og efter de mange trapper kunne vi nyde udsigten og bugten ind til Ibiza.
 
           
 
Den gamle bydel er en blanding af historiske bygninger, privat beboelse - rig og fattig, gallerier, kunsthåndværk, restauranter og hoteller. Hvide blomstersmykket huse med blå vinduer, vasketøj hængende ud af vinduerne og gamle altaner og skodder.