Puerto Ayora, Galapagos

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Thu 21 Feb 2008 22:54
0:44.857S 90:18.535W
 
I går morges lidt over 8, kunne vi endelig droppe ankeret her i Puerto Ayora. Vi har både vore hækanker og vores foranker ude. Der er strøm og tidevand i bugten så der er godt træk i ankerkæden. Det var en dejlig fornemmelse at se land og endnu bedre at komme i land. Vi blev hilst velkommen af Heidenskip, Pelle V, Canepus og Jenny. Det blev til 916 sømil på 7 døgn. Straks efter vi havde ankret begyndte det store cirkus med registrering hos myndighederne. Der er en hel liste over forskellige afgifter der skal erlægges for at få tilladelse til at gå i land. F.eks. havneafgift, ankerafgift, afgift til lys og boyer, renovationsafgift, radio frekvensafgift, re-cycling afgift, afgift for at udklarere, afgift til det nationale politi og endelig en afgift på 100 US dollars pr. person til National parken.
Sidst på dagen kom der endnu en myndighedsperson onbord og sprøjtede for skadedyr. Det var endnu en afgift på 48 US.
To andre danske både ligger her i bugten, det er en HR45 og en FARR70. HR45 skal til Australien og sejler videre til Marquesas om nogle dage, FARR70eren deltager i ARC´ en og skal også jorden rundt, dog ikke igennem Sues kanalen men rundt om Cape Horn og et smut til Brasilien før de vender hjem over Atlanten.
Vi har været i land og har allerede mødt søløver, masser af kæmpe stor skilpader, pelikaner, leguaner og fået et glimt af en hajfinne i det fjerne.
Lars tager i morgen på et 4 dages cruise på en stor catemanran. I næste uge er det vores tur til at tage på en ligenede tur, hvor vi skal sejle rundt mellem øerne med en naturvejleder og forhåbentlig komme helt tæt på dyrelivet.