Dag 17 på Atlanten.

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 4 Dec 2007 16:14
17:38.767N 55:52.714W
 
Endnu en dag uden en krusning på vandet udover de store atlanterhavsdønninger. Vi har nu taget hul på reserve dieseltank, hvor vi har 500 lit. diesel - vi har allerede brugt 500 lit., især i starten fra Lanzerote brugte vi en del.
Vi har fra begyndelsen villet gemme 500 lit. i tilfælde af en meget dårlig vejrudsigt, til at komme væk fra et område såfremt der ikke var vind. Det ser ikke ud til vi får brug for det, da vi er i havn om to dage.
Derfor går vi nu for motor mod Antigua og har diesel nok til hele turen, hvis der ikke kommer noget vind. Dog har de meldt vind i morgen!
Det står værre til med nogle af de andre sejlere i Blue Water Rally. Nogle har ikke mere diesel end de skal bruge til den daglige opladning af batterier, og ligger nu på 3. døgn og venter på vind. Bådene er spredt på hele Atlanten, så der går nok en uge til to, inden vi ser de fleste.
 
Men, når man ingen vind har kan man bade og se efter de store dyr til havs. Det var så i går vi skulle løbe ind i en flok hvaler. Vi lå stille midt i en flok kaskelothvaler. De er altså store, omkring 10 m lange. Efter en halv time stak de i dybderne. En stor oplevelse - vi sætter nogle billeder på hjemmesiden når vi kommer til Antugua.
 
Vi filosoferede i nat over hvor meget vand der er på denne jord/Atlanten. Umiddelbart syntes vi 5 km. dybt vand er meget. Men, når vi ser over en strækning på 3.000 sømil ca. 5.500 km. er en halv km. dybde ikke så meget, men vand på denne jord er der!
 
Ellers går livet ombord med vagter, madlavning, udkig, rollcall på SSB radio, sove og læsning. Båden er eet stort bibliotek.
 
Ja livet leves stadig!
 
Hilsen fra S/S "Lousill"