Las Perlas

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Tue 12 Feb 2008 21:39
08:22.539N 78:50.338W
 
På vej over til øerne var vi så heldige at se hvaler. En af gangene kom de helt tæt på båden og dykkede ned under og op igen på den anden side med et springvand. Det var hvaler på 10 til 12 meter.
De første vi møder da vi kom ind med the gummiboat på stranden, var Frank, Kisser og Co. De boede på Villa Romantica og havde indtaget stranden og bød os velkommen med en gin og tonic.  Ja livet leves! 
 
Vi har udforsket Perle øerne de sidste dage. Det er meget fredelige øer med tæt regnskov ned til stranden. Der er tidevand her, så stranden er kun en gang imellem. Vandstanden varierer med optil 5 meter, landskabet er noget anderledes end i Caribien. Enkelte steder har vi været heldige at finde et flot rev at snorkle ved. Der er meget frodigt og fiskene springer omkring os hele tiden. Vandtemperaturen er et par grader køligere og der er hele tiden kraftig strøm. Øerne er meget lidt beboet, der er enkelte landsbyer, vi har været inde og besøge en i dag, der var ikke meget at købe, vi havde håbet på grønsager . De ser ud til at have rigtig god tid alle sammen. Befolkningen er sorte, den oprindelige befolkning blev dræbt af spanierne da de ikke ville afgive rettighederne til deres perler til den spanske stat. Spaniolerne importerede derfor slaver fra Afrika til at søge efter perler.
Verden er lille, her i ankerbugten ligger nu 2 danske både, vores "naboer" i dag er en Malö fra København, der også er på vej ud til Galapagos i Stillehavet. De har været 9 år undervejs og har ingen fast tidsplan kun at de på et eller andent tidspunkt skal nå rundt.
Da det ikke lykkedes at få fat i frisk frugt og grønsager inde i landsbyen, har vi sendt bud og bestillign til Pelle V ( den svenske båd) som var i land på hovedøen. Vi skal mødes med dem senere i dag og er så klar til turen til Galapagos i morgen. Foran os ligger 900 sømil, som ifølge vejrudsigten, nok kommer til at foregå ved meget let vind.
 
Livet leves ombord på LouSill
 
Lars, Peter og Anne-Marie
 
 
Hvis I får lyst til at sende hilsner undervejs kan vi nåes på