Dag 3 på vej til Marquesas

Hvor sejler LOUSILL ?
Anne-Marie og Peter Skov
Thu 6 Mar 2008 20:42
04:08.922S 93:33.792W
 

Så er vi kommet godt af sted, på vores længste stræk på vor Jordomsejling, i alt 3150 sømil svarende til knap 6000 kilometer. De første dage har vi sejlet næsten på Ækvator, hvor vinden er meget svag og omskiftelig, og med en havstrøm imod os. Vi var derfor forberedt på, at motoren skulle bruges den første uge, og tankene var blevet fyldt til bristepunktet på Galapagos. Det var en proces med vanskeligheder, da dieselen først skulle købes på en servicestation inde i landet, så transporteres i dunke ud til kysten, hvorefter den blev fyldt over i tanke på en lille lokal fiskerjolle, der så sejlede ud til Lousill og fik pumpet det over i vor tank. Vi fik på denne besværlige måde 230 US gallon diesel ombord, svarende til 920 literen. Mange af de andre både fik diesel på samme måde og klagede over at ca. 10 % forsvandt på mystisk vis undervejs og at der var kommet vand og edderkopper i. Jeg tror vi var heldige, idet vor diesel ser nogenlunde ren ud og der manglede kun 5 %, men da diesel kun koster ca. 3 kroner literen leveret på denne besværlige måde må lidt svind accepteres.

 

Vi har vist været heldige med vinden idet vi det sidste døgn har kunnet sejle for sejl og endda haft medstrøm de seneste par timer. Vi nærmere os snart passatvind bæltet og skulle så bliv blæst direkte til French Polynesia - altså i løbet af nogle uger.

 

Vi fik fisk i går og har lige fanget en tun her til morgen, så det bliver også fisk til aften. Det nyder vi og ser ikke frem til at komme til Fransk Polynesia, hvor de indtil for 100 år siden var menneskeædere, men nu er gået over til at spise menneskets bedste ven, hunde, i stedet.

 

Alt er vel her ombord og alt fungerer til UG/13/12.

 

Vi er i øvrigt kommet til en ny tidszone så nu er vi 8 timer efter Danmark.

 

De bedste sejler hilsner fra sydhavet.

 

Anne-Marie, Lars, Peter