6 jan. Salt Whistle Bay, Myreau

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Fri 8 Jan 2010 19:47
Posisjon 12:38.875N 61:23.473W
Mange sin favoritt
 
Salt Whistle Bay er vel noe av det nærmeste du kommer klisjeen om det karibiske paradis, men det har jeg vel sagt et par ganger allerede....og kommer sikkert til å si det igjen. En liten bukt med en "perfect beach" og en restaurant klippet rett ut av en glossy turistbrosjyre og plassert på stranden. Bordene er private små rondeller murt opp av sten inne mellom palmene og dekket med tak av palmeblader.
 
Ankringen er ganske skvalpete, men vi er nokså hardhudet etterhvert så vi likte oss godt.
Thomas og Skippern tok på joggesko for å oppdage øya. Det står i boka at det finnes et utkikkspunkt på toppen av et fjell. Der skulle det også være en kirke, men det ble advart mot at turen var tøff og det var bratt. Vi fortøyde jolla og spurte en av de lokale om hvordan man fant stien til fjellet. De gliste litt  og pekte på den asfalterte veien. Ja Mon (uttales Ja man), det er bare å følge veien. Dere klarer det til toppen på 25 min, dere ser spreke ut. Hele 6 min senere stod vi på toppen, skuffet over at pumpa fikk litt mindre pes enn det vi hadde planlagt. Utsikten derimot var upåklagelig. Vi tok noen bilder, besøkte kirken og tuslet tilbake til stranda, hele tiden i følge med en gammel hund som hadde slått følge med oss nede fra stranda. Den hadde sikkert lært av de lokale boat-boyene om å følge nyankomne rundt for å så kreve å få litt betalt for guiding. Vel nede brant vi av noe EC$ på t-shorter og dill på et bittelite marked. Deretter ut til den nydelige restauranten for drinks og et par småretter. EC$9 for øl'en er dyrt, men EC$13 for drinkene er billig (kursen er ca. 2,2, altså hhv NOK19 og NOK27) Etterhvert dukket Erik fra Kaja opp og ville ha skyss ut til båten sin. Det passet bra, da vi allikevel var på vei ut. Middag ombord, og filmkveld i cockpit (Vår Verden, BBC-serie med David Attenborough)
 
Dagen etter var det generell sløving i cockpit og et par prosjekter. Jeg koblet DuoGen'en og det ene solcellepanelet slik at jeg kan velge å kjøre de gjennom regulator eller direkte. Jeg håper å kunne dra inn ennå noen Amp på den måten. Med avslått kjøleskap (som har en liten fryser) og kun bruk av kjøleboks klarer vi oss nå med den strømmen vi får fra solcellene og vindgeneratoren. Det må sies at solcellene er mye bedre enn duogen i vindmodus. Klarer DuoGen'en å levere la oss 1-2 A i snitt i døgnet så er vel det det hele. Solcellene klarer 4-5A mens solen er oppe (selvsagt) Jeg har tidligere sagt litt om denne DuoGen'en, og det er hevet over enhver tvil at de tallene det opereres med i reklamen ikke kan stemme, eller så har jeg fått en "mandags-utgave" Jeg har hittil byttet omtrent alt som kan byttes på den, alle lagere (bortsett fra generatorlageret), bro-likeretterne, stator, luft-lagre og vann-lagre. Kanskje selve magnetene er dårlige ??? Det blåser alltid her nede, men ikke så mye som jeg har fått inntrykk av. Jeg mener at de siste års langturbåter har fortalt at det ligger rundt 10-12sm, men vi opplever sjelden over 8sm. Perfekt seilvind selvsagt, men litt lite for å lage strøm. En annen ting som heller ikke stemmer med boka, er alle squallsene. Vi har ikke hatt en enste squall (bortsett fra noen dråper en gang) siden vi forlot St. Lucia for 2-3 uker siden. Jeg leser at det skal være en del vind og regne i nov, des og jan. Når jeg fronter de lokale med dette sier de at det er feil. Vi er nå i den tørre delen av sesongen. Om den har kommet noe før i år er jeg usikker på. Båten ser ihvertfall ut som en saltstøtte.
 
Ut fra Escape
 
Litt flere bilder fra Tobago Cays:
 
 
 
 
Bilder fra Salt Whistle Bay, Myreau:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
</p>