11 Okt. Madeira

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 13 Oct 2009 09:46
Posisjon 32:38.720N 16:54.492W
Fin tur til Madeira 
 
Vi dro avgårde etter utsjekking, og satt seil med kurs for Madeira. Lite vind, så det ble det vanlige; motorseiling. Etter hvert kom det litt vind, rett bakfra. Vi prøvde oss med genaker som spinnaker, men det funker ikke helt. Vurderer seriøst en spinnaker for overfarten. Vi stoppet og badet to ganger underveis. Først før lunsj, og så etter treningsøkta på steppern + litt vekter.
 
Dette var en av de overfartene vi vil huske. Knallsol, varmt og 24,5 grader i vannet. Vi ankom Madeira i 1830 tiden, og fikk beskjed om å ankre opp utenfor marinaen. Vi slet med å få feste. Jeg tolket det som løs grunn, men det var det motsatte skulle vi lære.
Under ankringen kom Martin og Kenneth svømmende. Stor gjensynsglede. Kenneth kunne fortelle at det er hard leirebunn og at ankrene sklir på dette underlaget uten å grave seg ned. Han dykket ned og plantet kanten på ankeret godt ned i bunnen, og da kunne vi bakke det på plass med 1500rpm på maskinen uten at vi beveget oss bakover. Det ble litt Kava, eller Spumante som det heter på disse kanter. Etterhvert dro vi inn til byen med jolla og hilste på Einar i Timeout, samt det nye mannskapet til Johanna, Geir. Vi var sultne, og havnet rett i turisfelleområdet hvor vi ble sittende på et døvt karaoke sted å spiste helt ordinær mat til dobbel pris.
 
Vi får kanskje kaiplass mandag.