19 Aug 09. Cowes, værfast

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Fri 21 Aug 2009 07:25
Posisjon 50:45.688N 01:17.689W
 
På Isle of White blåste det mye i går
Snitt på 15sm gjorde at vi ble liggende. Dagen gikk med til litt småjobber. Vi monterte sjøkøye i salongen og fikset litt på overmadrassene på akterlugarene som har hatt en tendens til å skli fra hverandre. Vi får jo gjester på mandag, så alt må være tipp-topp til da.
 
Vi ruslet litt i byen, og kikket litt i butikker. Det ble ikke den lange spaserturen vi hadde tenkt. Sus ramlet å slo seg stygt for noen dager siden, og det tar sin tid å bli bra. Det er ikke noe alvorlig, men hun har fått et blåmerke på størrelse med en amerikansk fotball på hofta.
 
4 meter med kjetting ble innkjøpt. Det er til drivankeret. Man må ha noen meter for at ankeret skal holde seg godt under vann. Vi har satset på det Australske "Sea Brake" som vi kjøpte fra TOMRICA. Vi håper vi aldri for bruk for det som drivanker, men man skal være forberedt. Dessuten er drivankeret konstruert slik at det kan brukes som nødror, og det blir da vår strategi ifbm. sikkerhetssjekken til ARC som krever et alternativt styresystem. Ankeret kan også brukes til å hindre at båten girer når man ankrer, og det skal vistnok også fungere i rulling til ankers ved at man henger det ned fra bommen (som svinges ut på tvers)
 
Etter shoppingturen dro vi ombord igjen, og vi hadde fått naboer i vår to-manns bås. Det lå en lapp i cocckpit med en beklagelse for at de hadde vært borti oss ved tillegging. Skippern på den andre båten dukket plutselig opp. Han var veldig lei seg. Festene til SWEDEBOUEN hadde røket, og det var stygge riper i gelcoaaten.
Han tok med seg posen til SWEDEBOUEN og fikk den reparert hos en seilmaker. Han vil også organisere med en reparatør som skal fikse gelcoaten i Falmouth.
Han kom med både vin og sjokolade, så jeg tipper dette var verre for han enn for oss...
 
Odd Børretzen sier at det kan se veldig vanskelig ut å legge til for utenforstående. Det er en naturlig forklaring på det, fortsetter han, og det er fordi det er vanskelig.
 
Anyway, vi drar fredag 0930 for å være ved the Needles ved høyvann. Dette er et området som er kjent for veldig sterke tidevannstrømmer.
 
Ut fra Escape