Sommerferie 2007: Fiskebeckiel - Väderøarna

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 23 Jul 2007 15:33
Posisjon: 58:34.611N 11:04.087E
Dato: Mandag 23.07.2007
 
Skipperen har fått nok av overfylte havner, og vi setter kursen for Väderøarna. Turen går via Smøgen/Kongshavn for å fylle diesel. 14 kroner literen skal de ha der. Vi er glade for at vi har seilbåt. Videre opp E6 gjennom Sotenkanalen. Vi har vinden rett i mot hele veien, og må gå for motor. Noe sjø når vi går utaskjærs etter Soten, men det er ikke lange biten ut til det forgjettede øy-land. Havnen var full, så vi la oss med baugen inn rett over sundet for kroen. Et fantastisk idyllisk sted. Været klarner opp, og vi spaserer en tur på land. Det er dansefest på brygga med litt for høy musikk, men de gir seg kl. 2400 akkurat. Sus faller og slår seg stygt. Benet hovner opp, og hun må tilbake til båten og sitte med benet høyt.
 
Det viser seg at stedet har badstue til almen benyttelse, men det får bli en annen gang. Området er som et prospektkort. Kroen er dessverre den kvelden reservert for et privat selskap, men de er i ferd med å utvide brygga for å kunne ta seg av både lukkede selskaper og fant samtidig.
 
Vi får to små svenske båter på bb siden med noen ungdommer. Vi får bange anelser ang. nattesøvnen, men de oppfører seg eksemplarisk ved at drikker seg stupfulle og sovner allerede ved 2300 tiden. Svenskene er virkelig flinke til å bruke sin små seilbåter. Vi får selskap av en svensk familie i en 22fot seilbåt. De lager mat og vasker opp i saltvann, og koser seg. Nordmenn må liksom ha 40 fot før det er noen vits i å dra på tur.
 
Pulsen faller på et slikt sted, og vi får en rolig natt med god nattesøvn.
 
 
Utsikten fra båten; vertshuset på Väderøarna.